• Pytagoriáda – online školské kolo

          • Pytagoriáda je matematická súťaž, v ktorej okrem správnosti vypočítaných príkladov rozhoduje aj čas, za ktorý žiaci vypočítajú dané príklady. Za správnosť a za čas vypočítaných príkladov sa prideľujú príslušné body.

            V dňoch 12. a 13. decembra 2023 sa na celom Slovensku, teda aj na našej škole, uskutočnili školské kolá matematickej súťaže - PYTAGORIÁDA. Do matematickej súťaže sa zapojilo celkovo 31 žiakov tretieho až ôsmeho ročníka. Žiaci riešili úlohy online formou v počítačovej  učebni.

             

            Výsledky školského kola

            Úspešní riešitelia:    

            kategória P3

            • Diana Kondulová (3.A)
            • Nela Pušková (3.A)

            kategória P4    

            • Ján Dratva (4. B)

            kategória P6     

            • Monika Vrábelová (6. A)

            Všetkým úspešným riešiteľom blahoželáme a prajeme veľa úspechov pri reprezentácii našej školy v okresnom kole. Zároveň ďakujeme všetkým žiakom, ktorí sa zapojili do súťaže.

             Mgr. Daniela Matejková

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Pytagoriáda – online školské kolo.

          • HRAVO a zároveň ZDRAVO v MŠ

          • Počas prvého polroka deti MŠ v krúžku Hravo – zdravo zážitkovou formou spoznávali niektoré druhy ovocia a zeleniny. Naučili sa s nimi pracovať. Tým je umývanie, čistenie, voňanie, ochutnávanie, krájanie, trenie. Taktiež si pripravili aj hotové pokrmy - nátierku, šalátik, punč ..., ktoré praktizovali aj doma. Keďže si to pripravovali skoro sami, len s malou pomocou p. učiteľky, bolo to pre nich tým najsilnejším zážitkom.

            Touto formou si budú vytvárať zdravé stravovacie návyky a pozitívny vzťah k ovociu a zelenine na celý život.

            Mgr. Ľubica Ďuricová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album HRAVO a zároveň ZDRAVO v MŠ.

          • Vianočné obdobie vo folklórnom krúžku

          • K vianočnému obdobiu neodmysliteľne patria ľudové koledy a betlehemské hry. Aj deti, ktoré navštevujú folklórny krúžok našej základnej školy sa takéto piesne naučili a predviedli ich na troch podujatiach v obci.

            14. decembra  účinkovali na Vianočnom koncerte Základnej umeleckej školy Štrba (pracovisko v Liptovskej Tepličke) a na podujatiach obce 31. decembra - pri otvorení fotografickej výstavy Kroje Liptovskej Tepličky a 6. januára počas Živého betlehemu. Dievčatá spievali vianočné piesne, chlapci predviedli tradičnú betlehemskú hru pastierov.

            Mgr. Katarína Fedorová a Monika Bulavová Černohorská

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné obdobie vo folklórnom krúžku.

          • Oznam školskej jedálne

          • Upozorňujeme zákonných zástupcov žiakov na povinnosť úhrady režijných nákladov za žiakov stravujúcich sa v školskej jedálni od januára 2024. Vzhľadom na to, že poskytovanie dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa pokračuje aj v novom roku a rodičia majú réžiu uhradenú len do konca kalendárneho roku 2023, je potrebné túto réžiu uhradiť v dňoch 15., 16., a 17. dňa v mesiaci v kancelárii vedúcej školskej jedálne alebo prevodom na účet.

          • Predvianočný čas v ŠKD

          • Tento čas sa už tradične spája s upratovaním, zdobením a prípravami na pokojné sviatky. Aj my v klube sme ho naplno využili. Usilovne sme pracovali a vyrobili si ozdoby na stromček, vyzdobili triedu a aj vchod do nášho klubu. Svojimi výrobkami sme prispeli aj na školské vianočné trhy. Pri tom všetkom sme však nezabudli aj na oddych a užili sme si zábavu v snehu. Keď už bolo všetko pripravené, ostala nám ešte jedna povinnosť, na ktorú sa každý rok tešíme, tak sme napísali a poslali Ježiškovi listy. Ostávalo už len čakať. A predsa sme sa dočkali. Ježiško nás našiel a nechal nám aj nejaké darčeky. Asi sme naozaj boli dobrí.

            Prajeme Vám požehnané sviatky plné pokoja a lásky.

            Mgr. Mária Janíková

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Predvianočný čas v ŠKD.

          • Vianočné trhy

          • Opäť nastal ten krásny čas, keď každý má akosi bližšie k svojim blízkym a cíti potrebu obdarovať ich. Príjemná atmosféra vianočných trhov podfarbená koledami vniesla do našich sŕdc vianočnú pohodu. Deti si s radosťou prezreli krásne vianočné ozdoby a medovníčky, ktoré pre nich pripravili spolužiaci v spolupráci s pani učiteľkami a vychovávateľkou. Pochutili si aj na voňavom vianočnom punči, ktoré nám uvarili naše pani kuchárky. Každý, kto trhy navštívil, odchádzal s vianočnou náladou a úsmevom na tvári.

            Mgr. Katarína Kupčová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné trhy.

          • Veselo je pri stromčeku - vianočné posedenie v MŠ

          • Opäť je tu čas lásky, pokoja a radosti - Vianoce. Všade sa rozlieha lákavá vôňa vianočného stromčeka a čerstvých zákuskov, žiara vianočných svetielok a ozdôb na nás čaká na každom kroku.

            Vianočná atmosféra vládla aj v materskej škole. Budovou sa ozývali vianočné koledy, piesne a vinše. Deti sa už nevedeli dočkať, kedy už nastane ten magický - vianočný čas. Príjemná sviatočná nálada vyvrcholila 20. decembra na posedení pri vianočnom stromčeku. Deti svojim najbližším predviedli pripravené piesne, vinše a koledy, vychutnali si vianočný punč a sladké dobroty. Záverečnou bodkou predstavenia bola vianočná tržnica, kde si rodičia mohli za dobrovoľný príspevok zakúpiť rôzne dekoračné predmety. Ďakujeme rodičom za ich pomoc s prípravou občerstvenia a za ich štedrý finančný príspevok.

            Katarína Misálová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Veselo je pri stromčeku - vianočné posedenie v MŠ.

          • SČÍTANIE VTÁCTVA NA KŔMIDLÁCH

          • Slovenská ornitologická spoločnosť / BirdLife Slovensko organizuje 5.-7. januára 2024 po prvýkrát na Slovensku VTÁČIU HODINKU – SČÍTANIE VTÁCTVA NA KŔMIDLÁCH. 

            Hoci ide o vedecký výskum, zúčastniť sa ho však môže úplne každý bez predchádzajúcich skúseností. Cieľom projektu je zároveň zapojiť širokú verejnosť do spoznávania voľne žijúceho vtáctva a budovanie vzťahu verejnosti k vtákom a prírode cez vlastné zážitky a skúsenosti.

            Boli by sme potešení, keby sa do tejto akcie zapojili aj naši žiaci.

            Pozorovať a fotografovať vtáky na kŕmidlách môžete aj počas iných zimných dní.

            Fotografie pozorovaných vtákov a údaje o čase pozorovania si ukladajte. Potom ich pošlite pani učiteľke RNDr. Danici Božovej cez Edupage alebo na email danicabozova.zslt@gmail.com.

            Úspešní pozorovatelia a fotografi budú odmenení. V prípade  záujmu budeme uvažovať o zapojení aktívnych žiakov do príprav na Festival štyroch živlov, kde by mohli svoj projekt o tomto pozorovaní predstaviť. Festival štyroch živlov by sa mal konať v júni 2024 v Bratislave.

            Tešíme sa na fotografie a údaje z Vašich pozorovaní.

            RNDr. Danica Božová, koordinátorka environmentálnej výchovy

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album SČÍTANIE VTÁCTVA NA KŔMIDLÁCH.

          • CHRÍPKOVÉ PRÁZDNINY

          • Riaditeľka školy oznamuje rodičom a žiakom, že v zmysle Metodického usmernenia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Poprade, bude vyučovanie z dôvodu vysokej chorobnosti PRERUŠENÉ od zajtra 21. decembra 2023 (štvrtok) do 22. decembra 2023 (piatok).

            Materská škola, školská jedáleň, školský klub detí a centrum voľného času budú MIMO PREVÁDZKY.

            Stravníci budú v daných dňoch odhlásení zo stravy.

            Vyučovanie bude pokračovať v pondelok po vianočných prázdninách 08. januára 2024.

             

            Mgr. Melánia Sopková, riaditeľka školy

          • Lucia v MŠ

          • ,, Od Lucie do Vianoc, každá noc  má svoju moc“ .

            V minulosti sa so sviatkom sv. Lucie spájali rôzne zvyky a tradície. Dnes už mnohí tieto zvyky nepoznajú,  preto sme si ich  s deťmi z MŠ pripomenuli.

            Dievčatá z MŠ sa zaodeli do bielych plachiet, tváre mali zaprášené múkou, v rukách držali husie  perie a za pomoci piesne “Lucia, Lucia , čo si ty robila, kúty vymetala a duchov odháňala....“, povymetali v celej MŠ kúty, aby ich očistili od zlých síl. Na ochranu pred zlom a chorobami sme s deťmi ochutnali aj cesnak.

            Antónia Géciová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Lucia v MŠ.

          • Divadlo v MŠ

          • Po Mikulášovi zavítalo do našej MŠ divadlo Sárus s predstavením Anjel a čert. Trieda sa premenila na divadelnú scénu. Deťom žiarili očká, keď pozorovali poučný a zároveň aj zábavný príbeh, ako sa anjelik nasťahoval ku čertíkovi a chcel ho urobiť lepším. Ale ako to už poznáme, čertíkovi je veľmi ťažké sa zmeniť na dobrého. Deti sa spontánne zapájali do deja predstavenia, čo herečky potešilo. Na záver sa deti poďakovali a zaspievali veselú pieseň. Anjelikovi a čertíkovi bolo hneď do skoku.

            Mgr. Ľubica Ďuricová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadlo v MŠ.

          • Žiakov našej školy potešil Mikuláš

          • V stredu 6. decembra 2023 zavítala do našej školy túžobne očakávaná návšteva - Mikuláš so svojimi pomocníkmi anjelikmi. Postupne pozdravil žiakov vo všetkých triedach. Tí neskrývali radosť z toho, že Mikuláš na svojej ceste neobišiel ani našu školu. Nasledovali básničky, pesničky i zvedavé otázky, ktoré si žiaci pre Mikuláša nachystali. A on im za pekné privítanie rozdal sladké balíčky.

            Len čo Mikuláš odišiel, zjavili sa v škole dvaja čertíci, ktorí hľadali nezbedníkov. Prešli všetky triedy, ale nakoniec odišli s prázdnymi vrecami.

            Mgr. Jana Bohunčáková

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Žiakov našej školy potešil Mikuláš.

          • Návšteva Mikuláša v MŠ

          • Mikuláš je dedko starý, vie on robiť veľké čary. Nadelí nám radosti, čižmu plnú sladkostí.

            Každoročne, s príchodom chladných a mrazivých dní, deti očakávajú vzácnu návštevu. A inak tomu nebolo ani v našej materskej škole. Deti 6. decembra netrpezlivo očakávali príchod dobrého dedka Mikuláša spolu s jeho pomocníkom. Potešili ho piesňami a básňami a Mikuláš ich za to odmenil sladkým balíčkom.

            Tešíme sa na ich milú návštevu zase o rok.

            Katarína Misálová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva Mikuláša v MŠ.

          • Oznam školskej jedálne

          • Informácie o poskytovaní dotácie od januára 2024

            Poskytovanie dotácie na stravu pokračuje aj naďalej

            V tejto súvislosti uvádzame, že ak rodič žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu na svoje dieťa už predložil v rozpočtovom roku 2023 a táto žiadosť nebola zo strany rodiča odvolanádotácia na stravu sa od 01.01.2024 poskytne na základe tejto žiadosti (takýto rodič nepredkladá zriaďovateľovi novú žiadosť o poskytnutie dotácie od 01.01.2024).

            Týmto stravníkom odporúčame, aby si výšku svojej zálohy a platby za réžiu overili u vedúcej školskej jedálne osobne.

            Zákonní zástupcovia žiakov, ktorí majú o stravovanie z dotácie v novom roku záujem a neboli doteraz stravníkmi školskej jedálne vyplnia v kancelárií vedúcej školskej jedálne zápisný lístok, ktorý je zároveň žiadosťou o dotáciu a to najneskôr do 22.12.2023. Následne je potrebné uhradiť zálohu na ,“prepadnuté´“ obedy vo výške 20 eur a režijné náklady vo výške 0,20 za každé odobrané jedlo.

            Dotácia na stravu je podmienená žiadosťou zákonného zástupcu a tiež účasťou žiaka na vyučovaní. V prípade neúčasti žiaka na vyučovaní zo zdravotných, alebo iných dôvodov, ostáva povinnosťou rodičov tohto žiaka z obedu vyhlásiť. V opačnom prípade bude stravníkovi účtovaná plná výška ceny obedu zo zloženej zálohy.

          • Piesne, tance a tradície naplnili hodiny Folklórneho krúžku

          • Od začiatku činnosti CVČ v októbri tohto školského roka sme sa vo  Folklórnom krúžku venovali hlavne nácviku tancov, precvičovaniu prvkov a piesní. Staršie dievčatá účinkovali v programe venovanom starým rodičom. V novembri a v decembri sme navyše spoznávali tradície našich predkov. Vyskúšali sme si veštenie liatím olova, pri ktorom sme zažili veľa zábavy. Dozvedeli sme sa, načo sa využívalo perie a ako vznikali vlnené  časti kroja. Vyskúšali sme spracovanie peria – páranie a spriadanie vlny. Popri práci sa učíme vianočné piesne, ktoré čoskoro predvedieme.

            Mgr. Katarína Fedorová a Monika Bulavová Černohorská

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Piesne, tance a tradície naplnili hodiny Folklórneho krúžku.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Štefana Náhalku
      • +421 527 893 462 – klapka 1
      • Ul. Štefana Náhalku 396/10 059 40 Liptovská Teplička Slovakia
      • IČO: 37876490
      • DIČ: 2021673456
      • Mgr. Melánia Sopková - riaditeľka školy +421 915 505 874 riaditel.zslt@gmail.com
      • Mgr. Jana Bohunčáková - zástupkyňa riaditeľky školy pre 1. stupeň základnej školy +421 911 793 197 janabohuncakova.zslt@gmail.com
      • Mgr. Janka Poradová - zástupkyňa riaditeľky školy pre 2. stupeň základnej školy +421 911 793 198 jankaporadova.zslt@gmail.com
      • Oľga Fendeková - zástupkyňa riaditeľky školy pre materskú školu +421 911 793 112 materskaskola.zslt@gmail.com
      • Materská škola +421 915 585 135 materskaskola.zslt@gmail.com
      • Marcela Sýkorová - vedúca školskej jedálne +421 951 057 261 jedalen.zslt@gmail.com
      • Monika Greksová - ekonómka školy +421 527 893 462 – klapka 1 uctaren1.zslt@gmail.com
      • Ing. Karla Dratvová - referentka PaM +421 917 452 579 uctaren2.zslt@gmail.com
    • Prihlásenie