• Oznam o mimoriadnom prerušení vyučovania v ZŠ a prevádzky v MŠ
          • Oznam o mimoriadnom prerušení vyučovania v ZŠ a prevádzky v MŠ

          • Základná škola s materskou školou Štefana Náhalku 396/10, Liptovská Teplička, zastúpená riaditeľkou školy Mgr. Annou Sakmáryovou, Vám týmto oznamuje, že v zmysle Metodického usmernenia RÚVZ v Poprade zo dňa 14.12.2022 a so súhlasom zriaďovateľa školy sa mimoriadne prerušuje:

             vyučovanie vo všetkých ročníkoch  základnej školy v dňoch 21.12.2022 a 22.12.2022

             zároveň sa mimoriadne prerušuje aj prevádzka v materskej škole v dňoch 21.12.2022 a 22.12.2022

            Vyučovanie žiakov ZŠ a vzdelávanie detí MŠ sa začne po vianočných prázdninách dňa 9.1.2023.

            Odôvodnenie: Počet neprítomných žiakov a neprítomných detí z dôvodu ochorenia na chrípku a iných respiračných ochorení sa opakovane potvrdil nad hranicu 30%.

            Stravníci sú v daných dňoch odhlásení zo stravy.

            Ďakujeme za pochopenie.

          • Oznam školskej jedálne

          • Vedúca školskej jedálne oznamuje, že v súvislosti so schválením novely zákona o dani z príjmov o poskytovaní daňového bonusu došlo od 01.01.2023 k ZMENE:

            Keďže od 01.januára 2023 bude daňový bonus zvýšený na deti až do 18 rokov veku, nebude možný súbeh poskytovania dotácie na stravu a poberania daňového bonusu v prípade detí, ktoré navštevujú základnú školu a dovŕšili 15 rokov.

            Zároveň dáva do pozornosti zmenu výšky finančných pásiem platných od 01.01.2023, schválených VZN č.2/2022 zo dňa 14.12.2022 pre jednotlivé vekové kategórie. Podrobný rozpis finančných pásiem je uvedený na stránke školy v sekcii Školská jedáleň – Dotácie – Finančné pásma.

            Marcela Sýkorová, vedúca ŠJ

          • Prikrmovanie lesnej zveri

          • ,,Ak skutočne milujete prírodu, všade nájdete krásu.“  Vincent Van Gogh

            V mesiaci december materská škola v spolupráci s Poľovníckym združením Čierny Váh v Uhlárovej doline zorganizovali akciu – prikrmovanie lesnej zveri. Pán Ing. Marián Gágorik nám porozprával o starostlivosti a kŕmení lesných zvierat. Aj deti z našej  MŠ chceli zvieratkám v zime pomôcť a preto priniesli do krmelca rôzne dobroty. Veľa zábavy sme si užili aj pri hre na poľovníkov – hľadanie parohov  v lese. Poľovníckemu združeniu ďakujeme za pripravený program a odmeny, ktoré deťom odovzdali. Sme radi, že sme sa mohli aspoň na chvíľu stať súčasťou krásnej prírody a dozvedieť sa viac o zvieratách v našich lesoch.

            Antónia Géciová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Prikrmovanie lesnej zveri.

          • Saunovanie detí z materskej školy

          • Príchod ochladenia v zimnom období je pre náš organizmus zaťažkávacia skúška.

            Naša materská škola sa preto rozhodla v mesiacoch november a december zorganizovať pre deti saunovanie v Penzióne Dolinka. Aj v  rámci rozvoja zdravého životného štýlu a prevencie obezity u detí v predškolskom veku, si saunovanie vyskúšali všetky tri triedy. Pobyt v saune bol pre deti veľmi zaujímavý, užili si nielen vírivku, ale aj parnú saunu. Veď rozžiarené detské očká hovorili za všetko. Pevne veríme, že si saunovanie čoskoro užijeme znovu.

            Katarína Misálová 

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Saunovanie detí z materskej školy.

          • Mikuláš v materskej škole

          • Dňa 06.12.2022 privítali deti v materskej škole veľmi vzácnu návštevu. Po dlhom, netrpezlivom čakaní, sa detičky dočkali príchodu Mikuláša spolu s anjelikom a čertom. Ich rozžiarené detské očká hovorili za všetko. Každá trieda, v ktorej sa vzácna návšteva zastavila, predniesla krásne naučené básničky a pesničky, tie boli na konci patrične odmenené.  Dôkazom bolo, že každé dieťa si domov od Mikuláša odnášalo sladký balíček. Nakoniec sa deti s Mikulášom rozlúčili a sľúbili, že budú počúvať, aby sa budúci rok znovu vrátil do MŠ.

            Mgr. Zuzana Kupčová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš v materskej škole.

          • Novembrovské ŠKD

          • November zbehol ako voda a pre nás v ŠKD sa niesol hlavne v znamení zdravia a vitamínov. Mesiac november sme venovali hlavne ovociu a zelenine, rozprávali sme sa o tom čo je dobré a čo by sme mali robiť pre naše zdravie.

            Povedali sme si o vitamínoch, ktoré sa nachádzajú v ovocí a zelenine a samozrejme si naši klubáci pripravili aj vynikajúce ovocné koktejly a zdravé zeleninové šaláty.

            Neostalo však len pri ochutnávaní. S našimi klubákmi sme sa vybrali aj na ihrisko do Uhlárovej kde si poriadne zacvičili a ponaťahovali sa, pretože aj pohyb je dobrý pre naše zdravie.

            Pri prechádzke sme sa ale zastavili aj na píle, kde nám pán Štefan Janík porozprával a ukázal čo všetko sa na takej píle robí. Zároveň nám prispeli narezanými drevenými kolieskami, ktoré naši klubáci využili počas vianočných tvorivých dielní za čo sa chceme veľmi poďakovať.

            Mgr. Miroslava Krupová, Mgr. Mária Janíková

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Novembrovské ŠKD.

          • I Bobor

          • Aj v tomto školskom roku sa žiaci prvého aj druhého stupňa zapojili do 16. ročníka informatickej súťaže iBobor, ktorá sa snaží žiakom ukázať, že čas strávený pri počítači môže byť využitý zmysluplne. Ide o medzinárodnú súťaž, do ktorej sa každoročne zapája 54 krajín sveta.  Zo Slovenska sa v tomto školskom roku prihlásilo 124 574 súťažiacich, z ktorých bolo 26 803 úspešných riešiteľov a medzi nimi aj štyria žiaci našej školy.

            V kategórii drobec - Emma Fendeková a Eliška Mlynárová (3. A).

            V kategórii bobrík - Lucia Géciová a Matej Kondula (5. B).

            Všetkým srdečne gratulujeme.

            Mgr. Jana Chovanová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album I Bobor.

          • Riaditeľské voľno pre žiakov 1. – 9. ročníka ZŠ

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ Štefana Náhalku 396/10, Liptovská Teplička Vám týmto oznamuje, že v zmysle § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, podľa § 3 ods. 10 vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 231/2009 Z. z. o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách a podľa § 79 ods. 3 zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov, udeľuje na deň 15. decembra (štvrtok) z organizačných dôvodov – absolvovanie poradenstva všetkými pedagogickými zamestnancami - riaditeľské voľno pre žiakov 1. až 9. ročníka základnej školy. Žiaci sú z obeda odhlásení. Prevádzka školského klubu detí je tiež prerušená. Riadne vyučovanie pokračuje 16. decembra 2022.

                                                                                                                                          Mgr. Anna Sakmáryová

          • Liatie olova a veštenie z halušiek

          • Predvianočné obdobie sa v minulosti spájalo s veštením a mágiou. Veštenie budúceho manžela z halušiek (na Lucie) a liatie olova cez kľúč (na Ondreja) si vyskúšali deti z Folklórneho krúžku. Popri práci sa dozvedeli aj o trasení plotov na Mikuláša a ďalších magických činnostiach napr. s jablkom.  Samozrejme všetko len ako hru a spoznávanie života predkov.

            Katarína Fedorová a Monika Bulavová Černohorská

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Liatie olova a veštenie z halušiek.

          • Návšteva Teplickej izby

          • Naši piataci v rámci hodiny regionálneho dejepisu navštívili Teplickú izbu, v ktorej si mohli pozrieť expozíciu historických fotografií a predmetov. Dozvedeli sa, aké predmety ľudia v minulosti používali na pestovanie plodín, kosenie lúk, chov hospodárskych zvierat. Žiaci sa ďalej dozvedeli ako spracovať ľan, akým remeslám sa ľudia venovali, ako sa obliekali a učili. Teplickou izbou nás previedla kultúrna referentka p. Fedorová, ktorej sa touto cestou chceme poďakovať.

            Mgr. Katarína Kupčová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva Teplickej izby.

          • Oznam školskej jedálne

          • Vážení stravníci,

            vzhľadom na to, že sa blíži koniec roka a potrebujeme si uzatvoriť kalendárny rok je potrebné sa najneskôr do 16.12.2022, to je piatok, PRIHLÁSIŤ alebo ODHLÁSIŤ z obedov v školskej jedálni z nasledujúcich dní (19.12., 20.12., 21.12. a 22.12.) potom to už nebude možné.

            Za pochopenie ďakujem.

            Marcela Sýkorová, vedúca ŠJ

          • Malý majster

          • Chlapci 1. a 2. ročníka sa zapojili do praktickej súťaže: „Malý majster,“ kde napodobňovali činnosť svojich ockov. Zmerali si sily v skladaní puzzle s pracovnými nástrojmi, ktoré pomenovali. Kto postaví najväčšiu vežu? Kto najlepšie zatlčie klinček? Posledná disciplína bola zašnurovať topánky, aby majster nestúpil na klinec. Chlapci pracovali ako včeličky. Posúďte sami ako sa nám darilo.

            1.ročník: 

            1. miesto - Mathias Puška - 1.B
            2. miesto - Tobias Puška - 1.A
            3. miesto - Patrik Smolár - 1.B

            2.ročník:

            1. miesto - Radoslav Ferenc - 2.A
            2. miesto - Peter Géci - 2.B
            3. miesto - Rastislav Pačaj - 2.B

            Marta Kubová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Malý majster.

          • Ako to vyzerá na krúžku Mladí hasiči

          • V mesiaci november si vedúca záujmového útvaru Mladí hasiči pripravila pre členov  zaujímavé aktivity. Keďže na začiatku novembra si pripomíname Pamiatku zosnulých, členovia sa vybrali na cintorín zapáliť sviečky zomrelým hasičom. Nezabudli na modlitbu hasičov, ktorú sa spoločne pomodlili pri kríži. Všetkých premkol neopísateľný a zároveň krásny pocit, že v tichu cintorína znela modlitba, ktorú sa modlili už niektorí  naši predkovia – tiež hasiči. Na ďalšom stretnutí sme sa zaoberali uzlovou technikou, pričom sme si zopakovali a zároveň naučili techniku viazania uzla, a to uzla pod názvom „ plochá spojka“. Niektorí mladí hasiči na túto uzlovú techniku nezabudli, a tak ju naučili aj nových kamarátov. V rámci krúžku sme si prešli aj dôležité telefónne čísla. Išlo o čísla záchranných zložiek, a tie hasičom problém nerobili. Vedúca si pre členov pripravila aj menší projekt, ktorého náplňou bolo, že spomedzi množstva papierov si museli povyberať správne náradie, automobily a správne čísla záchranných zložiek. Vybrané obrázky si vymaľovali a nalepili na výkres. Členovia sa zapojili aj do upratovania pred budovou hasičskej zbrojnice, kde pozametali chodník a príjazdovú cestu. Naučili sme sa aj mená funkcionárov DHZ a čo je ich náplňou práce. Na konci mesiaca november začína adventné obdobie a mladí hasiči sa podieľali na príprave adventného venca, ktorý zdobí hasičskú zbrojnicu. Do budúcna, si pri každom stretnutí zapália ďalšiu adventnú sviecu a tým sa budú tešiť na ďalšie stretnutia krúžku Mladí hasiči.

            Ing. Veronika Prašková

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Ako to vyzerá na krúžku Mladí hasiči.

          • Ako sa páralo perie na Folklórnom krúžku

          • Zimné mesiace  boli v minulosti obdobím, počas ktorého sa naši predkovia venovali činnostiam, na ktoré počas leta nemali čas. Patrilo medzi ne i spracovanie peria - páranie, ktoré následne slúžilo ako výplň do vankúšov a perín. Práve páranie peria si vyskúšali aj deti z Folklórneho krúžku. Počas práce si vypočuli aj zaujímavé staré príhody a povesti o Liptovskej Tepličke.  Táto aktivita bola pre deti spestrením a veľmi  sa im páčila.

            Mgr. Katarína Fedorová, Monika Bulavová-Černohorská

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Ako sa páralo perie na Folklórnom krúžku.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Štefana Náhalku
        • +421 527 893 462 – klapka 1
        • Ul. Štefana Náhalku 396/10 059 40 Liptovská Teplička Slovakia
        • IČO: 37876490
        • DIČ: 2021673456
        • Mgr. Melánia Sopková - riaditeľka školy +421 915 505 874 riaditel.zslt@gmail.com
        • Mgr. Jana Bohunčáková - zástupkyňa riaditeľky školy pre 1. stupeň základnej školy +421 911 793 197 janabohuncakova.zslt@gmail.com
        • Mgr. Janka Poradová - zástupkyňa riaditeľky školy pre 2. stupeň základnej školy +421 911 793 198 jankaporadova.zslt@gmail.com
        • Oľga Fendeková - zástupkyňa riaditeľky školy pre materskú školu +421 911 793 112 materskaskola.zslt@gmail.com
        • Materská škola +421 915 585 135 materskaskola.zslt@gmail.com
        • Marcela Sýkorová - vedúca školskej jedálne +421 951 057 261 jedalen.zslt@gmail.com
        • Monika Greksová - ekonómka školy +421 527 893 462 – klapka 1 uctaren1.zslt@gmail.com
        • Ing. Karla Dratvová - referentka PaM +421 917 452 579 uctaren2.zslt@gmail.com
      • Prihlásenie