• Oznam školskej jedálne
          • Oznam školskej jedálne

          • Informujeme rodičov žiakov, ktorých deti sa stravujú v školskej jedálni, že v priebehu tohto týždňa budú prostredníctvom triednych učiteľov rozdané žiakom prihlasovacie údaje do aplikácie Jedáleň Gašparík   

            Prosíme rodičov, ktorí majú záujem využívať túto aplikáciu na vyhlasovanie žiakov z obeda a tiež kontrolu zostatku kreditu, aby si tieto prihlasovacie údaje starostlivo uchovali. Na ich využitie je potrebné stiahnutie si aplikácie Jedáleň Gašparík.

            Vedúca školskej jedálne Marcela Sýkorová

          • Oznam školskej jedálne

          • Vedúca školskej jedálne oznamuje stravníkom, že od dnešného dňa je možné vyhlasovanie sa z obedov aj prostredníctvom aplikácie EduPage.

            Vedúca školskej jedálne Marcela Sýkorová

          • Dôležitý oznam

          • V dňoch od 28.9.2023 do 6.10.2023 sa z dôvodu rekonštrukcie kotolne nebude kúriť v hlavnej budove školy. Vyučovanie bude prebiehať v riadnom režime. Odporúčame žiakom, aby sa v tomto termíne teplejšie obliekali.

            Ďakujeme za porozumenie.

          • Jazda zručností v MŠ

          • „NA CESTE SI DÁVAJ POZOR, CESTA NIE JE PARK, VŽDY SA POZRI VĽAVO, VPRAVO, A NIE NAOPAK.“

            V mesiaci september sme jeden týždeň venovali dopravnej výchove, ktorá bola deťom priblížená formou hier, pesničiek, zábavných činností a rôznych aktivít. Úlohou dopravnej výchovy bolo oboznámiť deti so základnými pravidlami cestnej premávky, ktoré potrebujú vedieť z pohľadu chodca, kolobežkára, cyklistu či korčuliara. Získané poznatky sú pre deti dobrým základom pre bezpečný každodenný pohyb v okolí ciest. Jazdou zručnosti na odrážadlách a kolobežkách sa deti krásne zabavili a upevnili si poznatky o dodržiavaní pravidiel cestnej premávky. Každé dieťa, ktoré absolvovalo jazdu na kolobežke alebo odrážadle získalo vodičský preukaz.

                                                                                                      Mgr. Anna Ščurková 

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Jazda zručností v MŠ.

          • Vďaka

          • Dňa 21. septembra oslavujeme Svetový deň vďačnosti. Každý z nás má byť za čo vďačný. To, že žijeme, nie je samozrejmosť. Aj to, že sme zdraví, máme kde bývať, že máme čo jesť, aj za ľudí, čo nám to jedlo pripravujú, za rodičov, kamarátov.

            Sme vďační  pani učiteľkám za  ich láskavosť a trpezlivosť, pánovi školníkovi, pani upratovačkám a kuchárkam a v neposlednom rade pani zástupkyniam a pani riaditeľke za to, že aj vďaka nim sa v škole cítime dobre a radi ju navštevujeme.

            Tento deň bol pre nás ideálnou príležitosťou na to, aby sme svoju vďaku vyjadrili aj osobne a malou pozornosťou.

            Mgr. Mária Janíková

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vďaka.

          • Máš dosť životov?

          • Pri príležitosti Svetového dňa prevencie samovrážd vznikla kampaň, ktorá sa cez metaforu počítačových hier snaží zaujať mladých ľudí, aby sa zamysleli nad množstvom svojich životov. Hranie počítačových hier vytvára dojem, že je možné ľahko získať nový život a nie je potrebné si ho vážiť a strážiť. S takouto ideou je počet samovrážd mladých ľudí na vzostupe. Preto je dôležitá osvetová činnosť a preventívne aktivity zamerané na informovanosť o možnostiach dostupnej pomoci v ťažkých chvíľach, počas náročných a krízových životných okamihoch.

            Ani nám nie sú takéto situácie ľahostajné, a tak sme sa so žiakmi ôsmeho a deviateho ročníka do tejto kampane zapojili. Žiaci obdržali kartičky s QR kódom, ktorý naskenovali mobilnými telefónmi. Sprístupnila sa im stránka občianskeho združenia IPčko, kde sa okrem iného nachádzajú silné príbehy, ktoré môžu byť povzbudením pre mnohých mladých ľudí trápiacich sa nejakým problémom. K dispozícii sú tu aj kontakty anonymnej a nonstop dostupnej odbornej pomoci.

            Žijeme len raz, tak na to nezabúdajme...

                                                                                                                      Mgr. Jana Chovanová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Máš dosť životov?.

          • TURISTICKÁ VYCHÁDZKA A SPOZNÁVANIE SA V MŠ

          • Deti nie sú veci, ktoré treba vytvarovať, ale ľudia, ktorých treba rozvinúť.   (Jess Lair)

            Deti MŠ na začiatku školského roka po prvýkrát spoznávajú viacerých kamarátov, ale zároveň spoznávajú aj materskú škôlku a jej okolie. Dňa 13.9.2023 sme absolvovali turistickú vychádzku do blízkeho okolia,  aby sa deti lepšie spoznali, spolu sa zahrali, objavovali krásu okolitej prírody.

            O tom, že sa im vychádzka páčila, svedčia ich rozžiarené očká.

             Mgr. Ľubica Ďuricová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album TURISTICKÁ VYCHÁDZKA A SPOZNÁVANIE SA V MŠ.

          • Keď som išiel cez tie hory...

          • Žiaci druhého stupňa sa dňa 7.9.2023 zúčastnili účelových pochodových cvičení formou turistiky vo Vysokých Tatrách.

            Trasa viedla od Troch studničiek po Tatranskej magistrále smerom k Jamskému plesu, kde si žiaci mohli vychutnať pohľad na panorámu Nízkych Tatier a okolitý kraj. Ďalej sa pokračovalo smerom k Štrbskému plesu. Žiaci ôsmeho, deviateho ročníka a niektorí aj mladší, zdatnejší, absolvovali náročnejšiu trasu Furkotskou dolinou na Chatu pod Soliskom a odtiaľ na Štrbské pleso, ktoré sa svojou trblietavou hladinou žiakom predstavilo v celej svojej kráse. Čaro prírody a krásneho počasia si okrem nás vychutnávali aj návštevníci plaviaci sa v loďkách a okoloidúci turisti.

            Napokon sme sa všetci, síce unavení, ale s úžasnými pocitmi zo zážitkov z prežitého dňa, vrátili domov. Už teraz sa nevieme dočkať objavovania ďalších zákutí Vysokých Tatier.

            Učitelia 2. stupňa

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Keď som išiel cez tie hory....

          • Oznam školskej jedálne

          • Upozorňujeme stravníkov na nefunkčnosť pevnej telefónnej linky. Z tohto dôvodu je dočasné telefónne číslo na školskú jedáleň +421 915 366 456. Náležitosti týkajúce sa školskej jedálne budú vybavené v čase od 7.00 do 15.00 hod.. Prosím, o dodržiavanie stanoveného času.

            Vedúca školskej jedálne Marcela Sýkorová

          • Vydarené cvičenia v prírode

          • Ako sa nám darilo­­? Posúďte sami!

            Na známosť sa všetkým dáva, v jeseni lístie opadáva.
            Šumia vetvičky, vraj naplnia košíčky.
            Slniečko sa raduje ,šarkan s vetrom tancuje.
            Hop-cup, hop-cup tralala, jeseň dary rozdáva. 

            Vo štvrtok 07.09.2023 krásne jesenné počasie umožnilo žiakom školy 1. a 2. ročníka absolvovať cvičenia v prírode. Pre žiakov boli pripravené zábavno-športové úlohy ako hod loptičkami, beh k vytýčeným métam, prenášanie bremena, poznávanie prírodnín, terénu a krás našej obce a jej okolia. Žiaci absolvovali päť stanovísk, na ktorých si preverili svoje vedomosti a sily. V každom ruksaku rozvoniavala desiata. Po vyhodnotení súťaží sme išli všetci unavení a celkom občerstvení domov. Cesta späť  ubehla nečakane rýchlo. Byť v prírode je predsa fajn a viacerým sa ani nechcelo vrátiť domov.

            Mgr. Marta Kubová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vydarené cvičenia v prírode.

          • Oznam Centra voľného času

          • Vážení rodičia,

            aj v tomto školskom roku sme v rámci centra voľného času pripravili pre Vaše deti ponuku záujmových útvarov (ZÚ).  Prosíme Vás, aby ste Vaše dieťa prihlásili na maximálne dva záujmové útvary (krúžky). Jednotlivé záujmové útvary sa otvoria iba v prípade dostatočného počtu záujemcov. Pravidelná záujmová činnosť v CVČ sa začne najskôr 3. októbra 2023 a trvať bude do polovice júna 2024. O začiatku činnosti v ZÚ budú žiaci oboznámení vedúcim krúžku, ako aj prostredníctvom webovej stránky školy.

            Vstupný poplatok do CVČ na celý školský rok je 1€.

            Vyplnené prihlášky odovzdajte spolu so vzdelávacím poukazom a členským poplatkom najneskôr do 18. septembra 2023.

             

            PONUKA ZÁUJMOVÝCH ÚTVAROV (ZÚ) - 1. stupeň ZŠ

            PONUKA ZÁUJMOVÝCH ÚTVAROV (ZÚ) - 2. stupeň ZŠ

            Mgr. Zuzana Bulavová

          • Cvičenia v prírode pre 3. a 4. ročník

          • Hej, slniečko, počuješ? Zasvieť ešte raz!
            Aspoň za hrsť teplých lúčov rozsyp
            medzi nás.

            Slniečko nás vypočulo a dnešný krásny slnečný deň sme si užili v prírode. Žiaci tretieho a štvrtého ročníka sa vybrali na cvičenia do prírody. Keďže bolo krásne slnečné počasie, užili sme si krásne výhľady na Tatry, Kráľovu hoľu a obdivovali sme aj krásu našej malebnej obce. Po menšej túre našou obcou sme vyšli na kopec nad obec na Grapu. Odtiaľ sme pozorovali okolité kopce okolo našej obce. Napokon sme skončili na veľkej lúke. Tam sa deti najskôr najedli, nasýtili a dobili energiu, keďže ich čakali rôzne aktivity. Pani učiteľky si prichystali stanovištia, na ktorých žiaci plnili rôzne úlohy. Nakoniec sme ukončili náš výlet rôznymi hrami – futbalom, slepou babou, naháňačkami, hrami s loptami a kruhmi. Vybehaní, vyšantení, unavení a spotení sme sa vybrali naspäť do školy.

            Mgr. Jana Smolárová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Cvičenia v prírode pre 3. a 4. ročník.

          • ... už sa to začalo!

          • “Investícia do vzdelania prináša najlepšie úroky.” Benjamin Franklin

             

            Školský rok 2023/2024 sa už tradične začal svätou omšou a povzbudivými slovami duchovného otca Františka Bebka. Po príchode do tried sa žiaci zvítali s triednymi učiteľmi. Prostredníctvom rozhlasu sa pedagógom, žiakom i rodičom prvákov prihovorila pani riaditeľka Anna Sakmáryová.

            Našich najmladších žiakov – prvákov a ich rodičov prišli aj osobne privítať a pozdraviť pani riaditeľka s pani zástupkyňou Janou Bohunčákovou. Na prvákov nezabudol ani  pán starosta  Slavomír  Kopáč, ktorý im  odovzdal darček v podobe školských pomôcok. Všetci zaželali prváčikom úspešný štart a rodičom poďakovali za dôveru.

            Nech porozumenie, tolerancia a usilovnosť sú našimi najmocnejšími spojencami na spoločnej ceste za vzdelaním.

            Mgr. Marianna Nahalková

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album ... už sa to začalo!.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Štefana Náhalku
        • +421 527 893 462 – klapka 1
        • Ul. Štefana Náhalku 396/10 059 40 Liptovská Teplička Slovakia
        • IČO: 37876490
        • DIČ: 2021673456
        • Mgr. Melánia Sopková - riaditeľka školy +421 915 505 874 riaditel.zslt@gmail.com
        • Mgr. Jana Bohunčáková - zástupkyňa riaditeľky školy pre 1. stupeň základnej školy +421 911 793 197 janabohuncakova.zslt@gmail.com
        • Mgr. Janka Poradová - zástupkyňa riaditeľky školy pre 2. stupeň základnej školy +421 911 793 198 jankaporadova.zslt@gmail.com
        • Oľga Fendeková - zástupkyňa riaditeľky školy pre materskú školu +421 911 793 112 materskaskola.zslt@gmail.com
        • Materská škola +421 915 585 135 materskaskola.zslt@gmail.com
        • Marcela Sýkorová - vedúca školskej jedálne +421 951 057 261 jedalen.zslt@gmail.com
        • Monika Greksová - ekonómka školy +421 527 893 462 – klapka 1 uctaren1.zslt@gmail.com
        • Ing. Karla Dratvová - referentka PaM +421 917 452 579 uctaren2.zslt@gmail.com
      • Prihlásenie