• 2 % pre Rodičovské združenie pri škole

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2 % z dane.

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácií, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí.

            Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
            • skvalitnenie vybavenia školy

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, môžete si stiahnuť tlačivo Vyhlásenie.

            Za podporu vopred ďakujeme.

          • Telesná výchova v prírode

          • Prírodné podmienky a februárová nádielka snehu nám umožnila zaradiť zjazdové lyžovanie do vyučovacích hodín TSV a športu. Výborné podmienky a upravené  zjazdové trate v Ski Rezort Smrečiny využili žiaci ôsmeho a deviateho ročníka, ktorí sa zdokonalili v technike lyžovania, zopakovali si  pravidlá správania sa na svahu, zároveň zvyšovali telesnú zdatnosť. Zjazdové lyžovanie a telesnú výchovu v prírode si žiaci  dosýta užili.

            Mgr. Alžbeta Havrančíková

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Telesná výchova v prírode.

          • Oznam školskej jedálne

          • Vedúca školskej jedálne oznamuje svojim stravníkom - zamestnancom, ktorí budú počas jarných prázdnin naďalej pracovať a majú záujem o obed, je potrebné sa naň prihlásiť v kancelárii vedúcej školskej jedálne do konca tohto týždňa. Ostatní stravníci budú počas trvania jarných prázdnin z obedov automaticky vyhlásení.

          • Karneval v ŠKD

          • Lienka, lev, oslík, ale aj anjelik, vojak či futbalista. O čo by tak mohlo ísť ? Áno, presne tak! 15.02.2023 sa v našom školskom klube konal karneval.

            Deti prišli v originálnych maskách a všetci boli plní super nálady a pohody, ktorá sprevádzala celé naše karnevalové popoludnie, ktoré sme strávili tancovaním, súťažením a poriadnou zábavou ako sa patrí.

            Klubáci si zašportovali pri trojnohom behu, otestovali svoju presnú mušku pri hode farebnými kolieskami a samozrejme ukázali aj to ako skvelo vedia spolupracovať pri tanci s balónom.

            Tancovať naši klubáci vedia parádne a aj z toho dôvodu sme si vyhlásili najlepšieho tanečníka. Rovnako sme si vybrali aj víťaza za najlepšiu karnevalovú masku. Všetky masky, ktoré sa objavili na našom karnevale boli vynikajúce, vtipné a je jasné, že si na nich dali všetci poriadne záležať.

            Presvedčte sa sami!

            Mgr. Mária Janíková, Mgr. Miroslava Krupová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval v ŠKD.

          • Pokyny pre prijímacie skúšky na stredné školy pre školský rok 2023/2024

          • Prihlášku na stredné školy podáva zákonný zástupca žiaka deviateho ročníka prostredníctvom Edupage. Žiak si môže vybrať dva talentové a dva netalentové odbory. Termíny konania prijímacích skúšok pre stredné školy, profilové predmety na prijímacích skúškach, zoznam učebných a študijných odborov, kde sa vyžaduje potvrdenie od lekára o zdravotnej spôsobilosti, môžu zákonní zástupcovia nájsť na stránke Ministerstva školstva SR. Každá stredná škola si stanovuje vlastné kritéria prijatia, preto je vhodné, ak si zákonní zástupcovia či žiaci deviateho ročníka tieto podmienky prijatia zistia na webovej stránke danej strednej školy.

            Termín na podanie (odoslanie) vyplnenej prihlášky na každú strednú školu je do 20. marca 2023 pre všetky odbory vzdelávania (talentové odbory aj netalentové odbory).

            Vyplnenú prihlášku odošle zákonný zástupca žiaka základnej škole prostredníctvom školského systému EduPage na potvrdenie najneskôr do 13. marca 2023!

             

            Termíny konania prijímacích skúšok na SŠ pre šk. rok 2023/2024 a termíny zverejnenia výsledkov pre šk. rok 2023/2024: https://www.minedu.sk/pre-skolsky-rok-20232024/

            Profilové predmety na prijímacie skúšky na stredné školy pre školský rok 2023/2024: https://www.minedu.sk/data/att/24635.pdf   

            Zoznam učebných odborov a študijných odborov, v ktorých sa vyžaduje zdravotná spôsobilosť: https://www.minedu.sk/data/att/24644.pdf

             

            Ak je potrebné, vzniknuté nejasnosti môže zákonný zástupca konzultovať s výchovnou poradkyňou v čase konzultačných hodín uvedených na stránke školy alebo individuálne v dohodnutom termíne.

                                                                                               vých. poradkyňa: Mgr. Zuzana Baranová

          • ZIMNÉ RADOVÁNKY V MŠ

          • Táto zima nám nadelila bohatú nádielku snehu, z čoho sa najviac tešili deti. Vychutnávali sme si pobyt vonku, nadšene vyšľapávali chodníky v nedotknutom snehu, skúšali stavať snehuliaka, ale akosi konzistencia snehu nám to nedopriala, sánkovali sa, kĺzakovali, šmýkali sa na ľade. Spoznávali sme zimné športy, ale aj nadšene fandili našim športovcom.

            To bolo radosti ....

            Neustálym pohybom a rôznymi hrami sme zvíťazili nad mrazivým chladom. Však nezabúdajme, že otužovanie detí, čerstvý vzduch a pohyb prispievajú k zdravému spôsobu života a zlepšujú celkovú imunitu dieťaťa.

            Zima je tu, márna sláva, mráz štipľavé pusy dáva
            a vietor si do vôle, vyhráva na cencúle.

            Deti sa však neľakajú, teplé bundy obliekajú,
            veď by to bol skoro hriech, nevyužiť, že je sneh.

            Zakrátko už bez prestávky letia z kopca lyže, sánky.
            Nesmie chýbať guľovačka, stavať zo snehu, to je hračka.

            Keď už deti ukonané prídu večer domov k mame,
            po tom všetkom zhone behu, ostanú len stopy v snehu.

            báseň zdroj : https://www.nininana.sk/versek/egermese/

                  Mgr. Ľubica Ďuricová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album ZIMNÉ RADOVÁNKY V MŠ.

          • Karneval v MŠ

          • Fašiangy sú obdobím radosti, veselosti, plné zábavy a hudby. Aj v našej materskej škole sme si toto obdobie pripomenuli usporiadaním karnevalu. V tento deň sa deti zmenili na princezné, hrdinov, zvieratká a rôzne iné rozprávkové bytosti. Deti sa do sýtosti zabavili a zasúťažili si. Všetky masky boli odmenené. Najväčšou odmenou pre všetkých bola dobrá nálada, rozžiarené očká a radostné tváričky detí. Za prípravu krásnych masiek patrí veľká vďaka rodičom.

                                                                                               Mgr. Anna Ščurková

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval v MŠ.

          • SÚŤAŽ O NAJLEPŠIU DOCHÁDZKU DETÍ MŠ

          • V Materskej škole p. učiteľky  v dňoch 2.11.2022 až 31.1.2023 vyhlásili súťaž o najlepšiu dochádzku. Napriek tomu, že toto obdobie je dosť náročné na choroby, niektoré deti sa na odmenu tešili a poctivo navštevovali MŠ. Nebolo to ľahké, pretože ak by dieťa preukazovalo známky choroby, bolo vrátené do domácej opatery. Za každú triedu bolo odmenené 1 dieťa. Odmenou bola deťmi obľúbená stavebnica zn. LEGO.

            A tu sú naši víťazi:

            Trieda LIENKY:      Patrik Kopáč

            Trieda SOVIČKY:   Nelka Pavličková

            Trieda VČIELKY:   Leyka Kulaková

             

            Pri vyhodnotení dochádzky sa p. učiteľky zhodli, že odmenia aj dieťa, ktoré od začiatku školského roka malo najmenej vymeškaných dní.

            A tak celkový víťaz v dochádzke v celej MŠ je: Katka Pačajová - trieda Sovičky (vymeškaných 8 dní  od začiatku šk. roka do 31.1.2023).

            Víťazom srdečne BLAHOŽELÁME

            Mgr. Ľubica Ďuricová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album SÚŤAŽ O NAJLEPŠIU DOCHÁDZKU DETÍ MŠ.

          • KARNEVAL

          • Fašiangy sú už tradične časom plesov, zábav a karnevalov. Karneval nechýbal ani na našej základnej škole. V tento deň prebiehalo vyučovanie  netradične - v maskách.

            Žiaci 1. stupňa si dali na výbere masiek naozaj záležať. Do školy zavítali rôzne rozprávkové bytosti – ježibaby, víly, princezné, ale aj superhrdinovia, šašovia, vojaci a veľa iných masiek s rozžiarenými očkami. Snažili sa zaujať nielen farebnosťou, ale aj originálnosťou. Za svojimi žiakmi nezaostávali ani ich učiteľky, a tiež prišli do školy v krásnych maskách.

            Promenáda masiek sa konala počas veľkej prestávky na chodbách našej školy a vyvrcholila predstavením masiek po triedach a diskotékou.

            Poďakovanie patrí všetkým učiteľkám prvého stupňa a rodičom, ktorí sa postarali o nádherné masky svojich ratolestí. Vďaka tomu sme všetci prežili jedno čarovné dopoludnie plné radosti.

            Mgr. Katarína Kupčová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album KARNEVAL.

          • Workshop z finančnej gramotnosti

          • Lektorky vzdelávacej inštitúcie Mladý podnikavec dňa 10.2.2023 navštívili žiakov druhého stupňa, aby im pútavými formami prostredníctvom videí, hier a pracovných listov predstavili svet financií a rozšírili ich vedomosti z finančnej gramotnosti. Venovali sa témam hodnôt a potrieb, ochrane osobných údajov, hospodáreniu domácnosti, ako aj inflácii.

            Mgr. Jana Chovanová

             

            Bolo to super. Naučili sme sa ako si šetriť, ako sa nenechať oklamať a že je potrebné kontrolovať, či nám v obchode dobre vydali. Hrali sme hry Bingo a finančné človeče. Naučili sme sa, že oblečenie môžeme do obchodu vrátiť, ale potraviny nie. Pani lektorka nám vysvetlila, prečo si máme šetriť a neminúť všetky peniaze, prečo nemáme veriť stránkam, kde od nás chcú naše rodne číslo, adresu alebo sľubujú výhru.

            Ivanka Fendeková, 6. A

             

            Na workshope sme hrali rôzne hry o financiách. Páčilo sa mi, že sme si mohli pozrieť peniaze, ktoré sa používajú v iných krajinách. Naučili sme sa, že na internete nemáme veriť cudzím ľuďom, lebo nás môžu oklamať a obrať o peniaze.

            Timea Házyová, 6. A

             

            Rozprávali sme sa o sociálnych sieťach, peniazoch a inflácii. Hrali sme hru Bingo, prezerali sme si peniaze z rôznych období a dostali sme rôzne odmeny. Bolo nám dobre.

            Diana Pačajová, 6. B

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Workshop z finančnej gramotnosti.

          • Všetkovedko

          •  “Učenie zdobí človeka celý život.”  

            Aj tento školský rok sme sa zapojili do vedomostnej súťaže Všetkovedko. Je to súťaž, kde žiaci získavajú nové skúsenosti dôležité pre ďalšie štúdium – čítanie s porozumením, prácu s testom a odpoveďovým hárkom. Posledný novembrový deň si žiaci 2., 3. a 4. ročníka preverili svoje vedomosti a logické myslenie.

            Konečne sme sa dočkali výsledkov!

            Na základe získaného počtu bodov v jednotlivých oblastiach (prvouka, prírodoveda, vlastiveda, slovenský jazyk a literatúra, matematika, anglický jazyk, hudobná výchova, výtvarná výchova, informatická výchova, dopravná výchova) boli žiakom zaslané krásne diplomy a vecné ceny.

            Súťaže sa zúčastnilo 12 žiakov.

            Za najvyšší počet bodov získala super titul “Všetkovedko”   Emmka Fendeková (3. A).

             

            Ďalší žiaci získali titul “ Všetkovedkov učeň”

            • Veronika Bohunčáková (2. A)
            • Katka Bulavová (2. A)
            • Mária Husárová (2. A)
            • Dianka Kondulová (2. A)
            • Natálka Kupčová (2. B)
            • Rastík Pačaj (2. B)
            • Matúško Gágorík (3. A)
            • Eliška Mlynárová (3. A)
            • Lea Pitoňáková (3. A)
            • Filipko Lacko (3. A)
            • Sofia Pitoňáková (4. A)

            Úlohy boli dosť náročné, ale naši žiaci sa snažili a  zvládli to veľmi dobre! Všetkým žiakom blahoželáme a tešíme sa na stretnutie so Všetkovedkom aj v budúcom školskom roku!

            Mgr. Monika Nahalková

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Všetkovedko.

          • Testovanie 9 2023

          • Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl Testovanie 9 2023 sa v školskom roku 2022/2023 uskutoční 22. marca 2023 (streda) z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra. Na testovaní sa zúčastnia žiaci 9. ročníka základných škôl, vrátane žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, okrem žiakov vzdelávaných podľa vzdelávacích programov pre žiakov s mentálnym postihnutím. Prvý testovaný predmet - matematika v časovej dotácii 90 minút. Druhý testovaný predmet - slovenský jazyk a literatúra v časovej dotácii 70 minút. 

             

            Náhradný termín celoslovenského testovania deviatakov

            Náhradný́ termín Testovania 9 2023 sa uskutoční 4. apríla 2023 (utorok).

             

            Informácie o Testovaní 9 2023 nájdete na stránke

            https://www2.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-9

          • MALÁ MAMA

          • Uspávanka upokojuje bábätko, ako a prečo ju spievať? Prečo vedieť poskladať oblečenie, prišiť gombík, zašnurovať si šnúrky na topánkach?

            To všetko si vyskúšali dievčatká 1. a 2. ročníka na súťaži, ktorú im pripravili triedne pani učiteľky. Zahrali si úlohu mamičky. Každá „malá mama" musela zvládnuť tri súťažné disciplíny. Všetky dievčatká ukázali, že sú šikovné, nie len ako žiačky, ale aj ako ,, malé mamy ". Nebolo ľahké určiť víťazky, ale po sčítaní bodov sa za jednotlivé ročníky umiestnili takto:

            1. ročník :
            1. miesto - Alicka Ovsiaková - 1. B
            2. miesto - Kristínka Sakmáryová - 1. A
            3. miesto - Emka Géciová - 1. B

            2. ročník :
            1. miesto - Anežka Géciová - 2. B
            2. miesto - Dianka Kondulová - 2. A
            3. miesto - Nelka Pušková - 2. A
             

            Blahoželáme!

            Mgr. Mária Frančeková

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album MALÁ MAMA.

          • Školské kolo BIOLOGICKEJ OLYMPIÁDY

          • V polovici januára 2023 sa uskutočnilo školské kolo BIOLOGICKEJ OLYMPIÁDY kategórie C, ktorá je určená žiakom ôsmeho a deviateho ročníka ZŠ a príslušných ročníkov osemročných gymnázií.

            Do tejto súťaže sa zapojili i žiaci našej školy. Riešili online test na počítači.

            Úspešnými riešiteľkami sa stala trojica žiačok. Prvé miesto získala Patrícia Sitiariková z 8. A, druhú priečku vybojovala Viktória Paračková z 9. A a na tretej pozícii sa umiestnila Natália Buľavčáková z 9. A.

            Úspešným riešiteľkám srdečne blahoželáme a prvým dvom menovaným držíme palce na okresnom kole, ktoré sa bude konať 14. februára 2023 v Poprade.

            RNDr. Danica Božová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Školské kolo BIOLOGICKEJ OLYMPIÁDY.

          • Predvianočno-povianočné ŠKD

          • December je mesiacom plným očakávania, vianočnej nálady a pohody s ktorou sú spojené aj Vianoce, na ktoré sa naši klubáci veľmi tešili. Všetci sme si tento čas v klube spríjemňovali všemožnými aktivitami, ktoré sme si pre nich pripravili. Vyrábali sme krásne vianočné ozdoby, darčeky, pohľadnice a musíme povedať, že naši klubáci si naozaj dali poriadne záležať. K vianočnej nálade patria aj sladučké medovníčky, ktoré sme si ozdobili a samozrejme sme ich aj ochutnali. Avšak čo by to bolo bez poriadnej sánkovačky, alebo bez stavania snehuliaka? Nebolo by to ono. Práve preto sme si dopriali aj super chvíle na kopcoch sánkovaním sa, alebo stavaním snehuliaka, či kreslením do snehu.

            Predvianočný čas sme si užili ako sa patrí a bum! Boli tu Vianoce.

            V januári sme sa vrátili poriadne oddýchnutí a plní energie na ďalšie zážitky, ktoré na nich čakali v klube. Venovali sme sa spoznávaniu nášho Slovenska, študovali sme mapy, rozprávali si o miestach, ktoré sme navštívili, ale rovnako aj o miestach na ktoré by sme sa chceli pozrieť.

            Neskôr naši klubáci vyrábali papierové kostýmy pre Pani Zimu a Deda Mráza. A celý mesiac sme zakončili návštevou hasičskej zbrojnice. A že to bolo niečo. Vedúci hasičov pán Peter Géci nám porozprával a ukázal plno nových vecí o hasičoch, prvej pomoci a o tom, ako by sme sa mali správať v prípade nejakého úrazu. Ale keby len to! Všetci naši klubáci sa na chvíľku stali členmi hasičského zboru a previezli sa na hasičských autách. Po návrate do klubu sme si ukázali a vyskúšali podať prvú pomoc, oviazať zranenie a rovnako si zopakovali aj to, aké čísla majú jednotlivé záchranné zložky.

            Čas ale letí a za nami je už aj prvý polrok tohto školského roka. Deti dostali svoje klubácke vysvedčenia a spoločne sa tešíme na nasledujúci druhý polrok, ktorý nás čaká.

            Boli to rušné mesiace, ale naplno sme si ich užili a veľa nových vecí sme sa aj naučili.

            Mgr. Miroslava Krupová, Mgr. Mária Janíková

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Predvianočno-povianočné ŠKD.

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Čo dávam, dávam z úprimnosti duše:
            raz myšlienky kvet a zas teplý cit,
            jak zvnútra práve k svetlu vzplanuli samy
            bez okrás, lesku, farbidla.

            Umelecký prednes je prostriedkom na vyjadrenie vlastných pocitov, záujmov, názorov a postojov prostredníctvom zvolených literárnych textov a vlastného rečového prejavu. Osobnostná, názorová a estetická sebaprezentácia na verejnom vystúpení vedie interpreta k rozvíjaniu jeho predstáv, emócií, myslenia a k zdokonaľovaniu jeho reči, výrazu i kontaktu s publikom.

            Dňa 31. 01. 2023 utorok  sa uskutočnila pre žiakov 1.stupňa, súťaž v prednese poézie a prózy 69. ročník Hviezdoslavov Kubín. Žiaci boli veľmi pekne pripravení a krásne pracovali s textom.

            Najlepší nás pôjdu reprezentovať na okresne kolo do Popradu.

             

            Umiestnenie :
            I. kategória žiaci 2. – 4. ročníka poézia

            1. miesto Veronika Bohunčáková 2. A
            2. miesto  Nátalia Náhalková 3. A
            3. miesto Lea Pitoňáková 3. A

            I. kategória žiaci 2. – 4. ročníka prózy

            1. miesto  Emma Fendeková 3. A
            2. miesto  Mária Husárová 2. A
            3. miesto  Katarína Bulavová 2. A

            Víťazom srdečne blahoželáme.

            Mgr. Marta Kubová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín.

          • Cvičenia v prírode

          • Sniežik sa nám chumelí, zima je zimička. Polia, lúky, vybieli, sanicu nám chystá. Už k nám prišla zima, celý kraj je ako veľká chladnička. Je v nej biely sniežik, je v nej pravý ľad. Keď  k nám príde zima, každý z nás je rád.

            Dní čarokrásnej zasneženej nádhery, využili žiaci 1. a 2. ročníka na zimné cvičenia v prírode. Na stanovištiach plnili rôzne disciplíny, stavanie iglu, váľanie  súdov, stopy v snehu, račí beh. Plní zážitkov, radosti, únavy, mrazom vymaľovaných tváričiek sme  sa šťastne vrátili domov. Posúďte sami, ako sa nám darilo.

            Mgr. Marta Kubová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Cvičenia v prírode.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Štefana Náhalku
        • +421 527 893 462 – klapka 1
        • Ul. Štefana Náhalku 396/10 059 40 Liptovská Teplička Slovakia
        • IČO: 37876490
        • DIČ: 2021673456
        • Mgr. Melánia Sopková - riaditeľka školy +421 915 505 874 riaditel.zslt@gmail.com
        • Mgr. Jana Bohunčáková - zástupkyňa riaditeľky školy pre 1. stupeň základnej školy +421 911 793 197 janabohuncakova.zslt@gmail.com
        • Mgr. Janka Poradová - zástupkyňa riaditeľky školy pre 2. stupeň základnej školy +421 911 793 198 jankaporadova.zslt@gmail.com
        • Oľga Fendeková - zástupkyňa riaditeľky školy pre materskú školu +421 911 793 112 materskaskola.zslt@gmail.com
        • Materská škola +421 915 585 135 materskaskola.zslt@gmail.com
        • Marcela Sýkorová - vedúca školskej jedálne +421 951 057 261 jedalen.zslt@gmail.com
        • Monika Greksová - ekonómka školy +421 527 893 462 – klapka 1 uctaren1.zslt@gmail.com
        • Ing. Karla Dratvová - referentka PaM +421 917 452 579 uctaren2.zslt@gmail.com
      • Prihlásenie