• Deň zeme v MŠ

          • Nepýtaj sa, čo môže urobiť tvoja Zem pre teba. Pýtaj sa, čo Ty môžeš urobiť pre svoju Zem ....

            V materskej škole sme si pripomenuli DEŇ ZEME. Už celý týždeň sme sa intenzívne venovali triedeniu odpadov a ako chrániť našu prírodu. V piatok 21. 4. 2023 sme si nasadili na ruky pracovné rukavice a dali sa s chuťou do práce, aby sme vyčistili najbližšie okolie MŠ od rôznych nečistôt. Vyhrabličkovali a vyzametali sme aj terén od zaschnutej trávy a opadaného ihličia. Veru, príroda hneď ožila.

            Aby sme ešte viac prispeli k životu prírody, pozvanie k nám prijal p. horár Ing. Marián Gágorík, ktorý nám doniesol a ukázal, ako sa sadia stromčeky a ako sa máme o ne starať.

            Spoločne sme sa mu poďakovali a prisľúbili, že o prírodu sa budeme starať nielen dnes, ale počas celého života, pretože ak zomrie príroda, zomrieme všetci.

            Mgr. Ľubica Ďuricová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň zeme v MŠ.

          • Oznam

          • Dňa 27. 04. 2023 (štvrtok) o 15.00 hod. sa uskutočni triedny aktív triedy 6. A a 6. B v ich triedach. Účasť rodičov nutná.

            Mgr. Margita Sivošová, Mgr. Miloš Hurčík

          • Slávik Slovenska 2023

          • 18. apríla 2023 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo celoštátnej speváckej súťaže Slávik Slovenska 2023, ktorej garantom je Peter Dvorský. Súťažilo sa v troch kategóriách. Najviac súťažiacich bolo v prvej kategórii. Žiaci sa predstavili známymi i menej známymi ľudovými piesňami. Odzneli piesne zo všetkých kútov Slovenska i z nášho regiónu. Pred súťažou sa všetci rozospievali a spievalo sa i počas čakania na výsledky. Do okresného kola súťaže postúpili: Emma Fendeková, Lucia Géciová a Kristína Smolárová. Budeme im držať palce!


            Výsledky:

            I. kategória (1. – 3. ročník)

            1. Emma Fendeková (3. A)

            2. Patrik Smolár (1. B)

            3. Diana Kondulová (2. A)


            II. kategória (4. – 6. ročník)

            1. Lucia Géciová (5. B)

            2. Monika Vrábelová (5. A)

            3. Bronislava Ferencová (5. A)


            III. kategória (7. – 9. ročník)

            1. Kristína Smolárová (8. A)

            2. Dominik Smolár (7. A)

            3. Lenka Glejdurová (7. A)

            Mgr. Marianna Nahalková


            Do fotogalérie bol pridaný nový album Slávik Slovenska 2023.

          • Súťaž – „Staň sa ilustrátorom“ – vyhodnotenie

          • „Kniha je najlepším priateľom.  Povedz mi, čo čítaš a ja ti poviem, kto si ......“

            Aké je to byť ilustrátorom?  Marec je Mesiacom knihy, a preto sme sa rozhodli spojiť čítanie s výtvarným umením. Aj tento rok si to mohli vyskúšať žiaci našej školy od 1. marca do 31. marca 2023. Úlohou každého žiaka bolo prečítať ľubovoľnú knižku a k nej nakresliť vhodnú ilustráciu. Táto súťaž má za cieľ spojiť čítané slovo s výtvarným spracovaním a má dopomôcť k čítaniu s porozumením. Sme radi, že žiaci nimi zvolené knihy nielen prečítali, ale stali sa ich ilustrátormi. Najlepšie práce boli odmenené peknými cenami.

            Mgr. Daniela Matejková

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Súťaž – „Staň sa ilustrátorom“ – vyhodnotenie.

          • Pytagoriáda – okresné kolo

          • Pytagoriáda  je matematická súťaž, v ktorej okrem správnosti vypočítaných príkladov rozhoduje aj čas, za ktorý žiaci vypočítajú dané príklady. Za správnosť a za čas vypočítaných príkladov sa prideľujú príslušné body.

            20. a 21. marec  2023 patril okresnému kolu súťaže. Všetci úspešní riešitelia školského kola  z našej školy postúpili do okresného kola.

            Na Mestskom úrade v Poprade našu školu reprezentovali:

            Andrej Fendek (3. A), Michal Kondula (3. A), Sofia Pitoňáková (4. A), Šimon Ovsiak (4. A), Matej Kondula (5. B), Miroslav Kormaňoš (5. A), Patrícia Sitiariková (8. A).

             

            Výsledky okresného kola:

            Úspešný riešiteľ: Kategória P5:  Matej Kondula – 5. B         5. - 6. miesto

                                            

            Blahoželáme Matejovi ku krásnemu umiestneniu a zároveň ďakujeme všetkým žiakom, ktorí reprezentovali našu školu.

            Mgr. Daniela Matejková

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Pytagoriáda – okresné kolo.

          • Voľby členov rady školy

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že dňa 18. apríla 2023 (utorok) o 16.30 hod. v triede 6.A sa uskutočnia voľby zástupcov rodičov žiakov ZŠ do rady školy.

            Prosíme všetkých zákonných zástupcov žiakov základnej školy, aby sa volieb zúčastnili.

          • Február a marec v ŠKD

          • Február je mesiacom zábavy, vyznania lásky, ale aj mesiacom pôstu. Rovnako je aj posledným zimným mesiacom a u nás tento posledný zimný mesiac prebiehal parádne. Maľovali sme, tvorili, zabávali sa a športovali.

            Deti si vytvorili vlastný cirkus, prečítali a vypočuli sme si krásne tradičné slovenské rozprávky, vyrábali valentínky a celý tento mesiac sme zakončili návštevou rodného domu Štefana Náhalku. Dozvedeli sme sa mnoho informácií ako o Štefanovi Náhalkovi, tak aj informácie a zaujímavosti o tom, ako sa žilo kedysi.

            Mesiac marec sa v klube niesol v znamení kníh. Každý si priniesol svoju obľúbenú knihu, z ktorej sme si vždy nejaký úryvok prečítali. Neostalo však iba pri čítaní. Deti si pospomínali na to, čo sme už v klube zažili, a z tých najlepších zážitkov vytvorili vlastné knihy o ŠKD.

            Aby naše telá pri toľkom čítaní nezoslabli, rozhýbali sme ich pri posilňovaní na ihrisku v Uhlárovej, a svoje pohybové schopnosti deti otestovali aj v rozličných disciplínach pri Veselom päťboji. Keďže deti pohyb milujú a v triede máme pre pohybové aktivity obmedzené možnosti, rozhodli sme sa v závere mesiaca si podľa tradície vyrobiť a vyniesť morenu, aby tá zima už odišla a mi sme si mohli užívať pohyb na slniečku.

            Boli to zaujímavé a kreatívne mesiace, ktoré sme si všetci užili.

            Mgr. Miroslava Krupová, Mgr. Mária Janíková

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Február a marec v ŠKD.

          • Sférické kino

          • V našej materskej škole bolo opäť veselo. Tentokrát deti dostali ozaj nezvyčajné prekvapenie.  V priestoroch materskej školy vyrástla obrovská kupola siahajúca až k stropu. Deti už netrpezlivo čakali, čo sa bude diať. Keď deti vstúpili dovnútra a ľahli si na prichystané podložky, začala sa skutočná paráda. Pomocou príbehu o tučniakovi a medveďovi vycestovali do vesmíru a v spoločnosti lienky a svetlušky mohli sledovať, ako rastú, žijú a dýchajú stromy. Pre deti boli príbehy nie len zaujímavé, ale aj poučné. Tešíme sa, kedy si tento zážitok zopakujeme znovu.

            Katarína Misálová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Sférické kino.

          • Deň učiteľov

          • Náš učiteľ náš učiteľ, od kriedy celý biely.
            Náš učiteľ nám odpustil, aj keď sme nevedeli.
            Aj dnes sa z diaľky usmieva, na svoju starú triedu.
            A chápavo sa pozerá, kam naše cesty vedú.

            Pri príležitosti Dňa učiteľov žiaci prekvapili a poďakovali svojim učiteľom úvodnou reláciou v školskom rozhlase. Milé slovo, pekná báseň, či pesnička dobre padlo každému kolegovi.

            Deň učiteľov pokračoval prijatím starostom obce Mgr. Slavomírom Kopáčom, ktorý poďakoval všetkým učiteľom za ich prácu, za poznanie a životné skúsenosti s cieľom spoznať svet okolo nás a urobiť ho lepším, dokonalejším, aby sme mohli zažívať viac radosti, viac lásky. Obec pripravila učiteľom kultúrny program v spolupráci so ZUŠ. Každý učiteľ bol odmenený kvetom a  malou pozornosťou v podobe písacích potrieb.

            Vážení učitelia, prajeme Vám najmä pevné zdravie a veľa pozitívnej energie do ďalších dní, ďakujeme Vám za všetko, čo robíte pre svojich žiakov.

            Mgr. Marta Kubová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň učiteľov.

          • Marec v záujmovom útvare Mladí hasiči

          • Marec bol v rámci záujmového útvaru Mladí hasiči zameraný na nácvik hasičských uzlov. Deti sa zdokonaľovali v technike a rýchlosti viazania uzlov a niektorí sa doučili uzly, ktoré ešte nevedeli. Obsahom ďalšieho stretnutia záujmového útvaru boli hasičské značky. Je dôležité, aby deti tieto značky ovládali, lebo v ich živote môžu nastať okolnosti, kedy ich bude potrebné použiť. V zasadačke bolo pre nich pripravené hasičské náradie: rozdeľovač, prúdnica, hadica v kotúči, ručná striekačka a hasiaci prístroj. Na začiatku im vedúca záujmového útvaru ukázala náradie a jednotlivé značky, ktoré k určitému náradiu patria. Toto prideľovanie si mohli vyskúšať aj sami.  Aby si ich lepšie zapamätali, tak si ich nakreslili aj na tabuľu. V mesiaci marec si deti mohli vyskúšať aj poskytovanie prvej pomoci, pričom išlo o podávanie umelého dýchania. V krátkom videu si mohli pozrieť ako funguje externý defibrilátor. Video ich veľmi zaujalo. Po skončení videa im vedúca záujmového útvaru ukázala vybavenie záchranného batoha, ktorý sa využíva pri poskytovaní prvej pomoci. Poučila ich, kde sa čo nachádza a načo sa používa. Deti si  mohli vyskúšať ako sa poskytuje pomoc pri porezaní, pri krvácaní, pri zlomenine, a to na sebe navzájom. Každému mladému hasičovi sme určili aké poranenie bude mať a iný mladý hasič ho ošetroval. Bolo to veľmi zábavné a pritom poučné. Mladí hasiči sa naučili niečo nové a veríme, že si  z týchto stretnutí odniesli okrem nových poznatkov aj pekné a príjemné zážitky.

            Ing. Veronika Prašková

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Marec v záujmovom útvare Mladí hasiči.

          • NÁVŠTEVA KNIŽNICE

          • V priestoroch knižnice je cítiť vôňu kníh a človek tam môže pobudnúť s dobrou knihou v ruke. Aj toto sú dôvody, ktoré nasmerovali žiakov prvého až štvrtého ročníka navštíviť obecnú knižnicu v našej obci a stráviť hodiny slovenského jazyka a literatúry netradičným spôsobom.      

            V našej  škole sa snažíme v rámci výchovno - vzdelávacej činnosti o to, aby deti získali pozitívny vzťah k čítaniu a ku knihám ako takým. Nielen v marci, ktorý je mesiacom knihy si deti nosili svoje obľúbené knihy, z ktorých im pani učiteľky čítali. Neboli to len rozprávkové knihy, ale často aj detské encyklopédie, ktoré si deti najradšej prezerali. Aby sme u detí rozvíjali pozitívny vzťah ku knihám, motivujem ich aj tým spôsobom, že každý rok navštevujeme knižnicu. Tu majú deti možnosť sa dozvedieť, že knihy sa dajú kúpiť ale aj požičať. Pani knihovníčka im vysvetlila, že požičiavanie kníh má svoje pravidlá a ako treba s knihami zaobchádzať. Deti si tiež pozreli, aké knihy sa v knižnici nachádzajú. Veríme, že týmto spôsobom si deti vytvoria pozitívny vzťah ku knihám, ktorý im vydrží až do dospelosti.

            Čítanie príbehov a rozprávok podporuje detskú predstavivosť a pomáha deťom chápať okolitý svet. Hoci si dnes detské knihy môžete ľahko kúpiť v ktoromkoľvek kníhkupectve, návšteva knižníc má pre deti jedinečné výhody. 

            Mgr. Marta Kubová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album NÁVŠTEVA KNIŽNICE.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Štefana Náhalku
        • +421 527 893 462 – klapka 1
        • Ul. Štefana Náhalku 396/10 059 40 Liptovská Teplička Slovakia
        • IČO: 37876490
        • DIČ: 2021673456
        • Mgr. Melánia Sopková - riaditeľka školy +421 915 505 874 riaditel.zslt@gmail.com
        • Mgr. Jana Bohunčáková - zástupkyňa riaditeľky školy pre 1. stupeň základnej školy +421 911 793 197 janabohuncakova.zslt@gmail.com
        • Mgr. Janka Poradová - zástupkyňa riaditeľky školy pre 2. stupeň základnej školy +421 911 793 198 jankaporadova.zslt@gmail.com
        • Oľga Fendeková - zástupkyňa riaditeľky školy pre materskú školu +421 911 793 112 materskaskola.zslt@gmail.com
        • Materská škola +421 915 585 135 materskaskola.zslt@gmail.com
        • Marcela Sýkorová - vedúca školskej jedálne +421 951 057 261 jedalen.zslt@gmail.com
        • Monika Greksová - ekonómka školy +421 527 893 462 – klapka 1 uctaren1.zslt@gmail.com
        • Ing. Karla Dratvová - referentka PaM +421 917 452 579 uctaren2.zslt@gmail.com
      • Prihlásenie