• Pokyny pre prijímacie skúšky na stredné školy pre školský rok 2024/2025

          • Prihlášku na stredné školy podáva zákonný zástupca žiaka deviateho ročníka prostredníctvom Edupage. Žiak si môže vybrať dva talentové a dva netalentové odbory. Termíny konania prijímacích skúšok pre stredné školy, profilové predmety na prijímacích skúškach, zoznam učebných a študijných odborov, kde sa vyžaduje potvrdenie od lekára o zdravotnej spôsobilosti, môžu zákonní zástupcovia nájsť na stránke Ministerstva školstva SR. Každá stredná škola si stanovuje vlastné kritéria prijatia, preto je vhodné, ak si zákonní zástupcovia či žiaci deviateho ročníka tieto podmienky prijatia zistia na webovej stránke danej strednej školy.

            Termín na podanie (odoslanie) vyplnenej prihlášky na každú strednú školu je do 20. marca 2024 pre všetky odbory vzdelávania (talentové odbory aj netalentové odbory).

            Vyplnenú prihlášku odošle zákonný zástupca žiaka základnej škole prostredníctvom školského systému EduPage na potvrdenie najneskôr do 15. marca 2024!

            Termíny konania prijímacích skúšok na SŠ pre šk. rok 2024/2025 a termíny zverejnenia výsledkov pre šk. rok 2024/2025: https://www.minedu.sk/data/att/28101.pdf

            Profilové predmety na prijímacie skúšky na stredné školy pre školský rok 2024/2025: https://www.minedu.sk/data/att/28111.pdf

            Zoznam učebných odborov a študijných odborov, v ktorých sa vyžaduje zdravotná spôsobilosť: https://www.minedu.sk/data/att/24656.pdf

            Ak je potrebné, vzniknuté nejasnosti môže zákonný zástupca konzultovať s výchovnou poradkyňou v čase konzultačných hodín uvedených na stránke školy alebo individuálne v dohodnutom termíne.

                                                                                               vých. poradkyňa: Mgr. Zuzana Baranová

          • Parta moja, parta.....

          • Súčasť ľudového krojového odevu. Označuje bohato zdobenú čelenku, ktorú nosili dospelé slobodné ženy počas významných príležitostí. Nevesty mali partu aj počas sobáša, po začepčení ju vystriedal čepiec, ktorý sa stal prikrývkou hlavy vydatej ženy. To sú len stručné informácie o krásnom doplnku aj nášho teplického kroja, ktoré sa dozvedeli piataci na hodinách regionálneho dejepisu zameraného na históriu, zvyky a tradície našej obce.

            Výrobe part sa venuje aj pani Valéria Bohunčáková, ktorá prišla piatakom ukázať celý pracovný postup. Žiaci sa do výroby party zapojili a vyskúšali si navliekanie nití do špeciálnych tenkých ihiel, ako aj prišívanie ozdôb a stužiek. Dievčatá si partu mohli založiť na hlavu a tak sa im páčila, že ju nechceli ani zložiť.

            Ďakujem pani Valérii Bohunčákovej, že prijala pozvanie a ukázala kúsok z našich tradícií.

            Mgr. Jana Chovanová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Parta moja, parta......

          • Aktivita v MŠ - „Zaľúbený zajko“

          • Zaľúbený zajko bola v MŠ 14. februára výchovno-vzdelávacia aktivita, v priebehu ktorej si deti precvičili zo psychomotorickej oblasti maľovanie, strihanie a lepenie. Zapájali kognitívnu oblasť naučením sa krátkej básničky a tiež zo socio-afektívnej oblasti si uvedomovali smutný pocit samoty i šťastie z prítomnosti toho, koho máme radi.

            Báseň:

            Bol raz jeden zajko sám,
            ach, smutný som, len sám sa hrám.
            Zajačica malá milá,
            hneď sa k nemu pritúlila.
            Odvtedy za mrkvami,
            ľúbivo sa muckali!

             

            Nakoniec obdarovali  rodičov darčekom, ktorý sami vyrobili.

                Mgr. Ľubica Ďuricová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Aktivita v MŠ - „Zaľúbený zajko“.

          • Fašiangový deň v našej základnej škole

          • Fašiangy sú symbolom veselosti, zábavy a hlavne obdobím karnevalov. Fašiangový deň nechýbal ani v našej škole.

            Dňa 13. februára 2024, sa naša škola premenila na rozprávkové kráľovstvo plné postavičiek a detských masiek. Počas prvých dvoch vyučovacích hodín žiaci 1. stupňa plnili rôzne úlohy s fašiangovým zameraním.

            Potom sa vo svojich karnevalových maskách predviedli v novej telocvični,  kde ich sledovala svojím bystrým okom porota.  Nemala to vôbec jednoduché. Porota oceňovala nápad, tvorivosť a jedinečnosť masky. Po predstavení všetkých masiek začala voľná zábava. Najviac sa však všetci tešili na sprievodné súťaže.

            Súčasťou karnevalu bol aj  karnevalový bufet, kde si  mohli žiaci zakúpiť rôzne sladké dobroty. Všetci sa perfektne zabavili, vytancovali, vyskákali.

            Tejto zábave a nadšeniu neodolali ani pani učiteľky s pani zástupkyňou 1. stupňa,  ktoré prišli medzi žiakov v tajomných maskách. Neskrývali nadšenie  z vydarenej akcie.

            V takejto atmosfére sa niesol celý fašiangový deň, zabávali sa všetci. Už teraz sa tešíme, že sa takto spoločne stretneme aj o rok.

            PaedDr. Mária Frančeková

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Fašiangový deň v našej základnej škole.

          • Slávnostné otvorenie multifunkčnej haly a pripomienka 90. výročia otvorenia hlavnej budovy základnej školy

          • Deň 09. február 2024  bol pre nás veľmi významným dňom. Spoločne sme oslávili otvorenie novej Multifunkčnej športovej haly a zároveň sme si pripomenuli 90. výročie otvorenia hlavnej budovy našej školy.

            90 rokov je dlhá doba a naša škola za tú dobu prešla mnohými zmenami a výzvami. Vždy sme sa však snažili poskytovať kvalitné vzdelávanie a vytvárať prostredie, kde sa žiaci môžu rozvíjať nielen intelektuálne, ale aj fyzicky. Práve otvorenie tejto športovej haly je dôkazom nášho záväzku voči zdraviu a pohybu našich žiakov a budúcich generácií.

            Naše poďakovanie a veľké uznanie patrí starostovi obce Liptovská Teplička Mgr. Slavomírovi Kopáčovi, ktorý sa veľkou mierou podieľa na vzdelávaní, rozhľade a rozvoji obce,  ako aj všetkým, ktorí sa podieľali na výstavbe Multifunkčnej športovej haly.

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Slávnostné otvorenie multifunkčnej haly a pripomienka 90. výročia otvorenia hlavnej budovy základnej školy.

          • Zimné cvičenia v prírode

          • Od severu vietor duje, zima prišla, zrazu tu je.
            Prišla sem-tam poľom v blate a všetko je v bielom šate.
            Slnko darmo zub si brúsi teraz predsa sneh byť musí.
            Nakŕmime psíka, mačku, užijeme sánkovačku.

            V piatok 02. februára 2024 sa uskutočnili zimné cvičenia v prírode. Školské lavice sme vymenili za sánky, boby a klzáky. Učili sme sa trochu inak ako počas roka. Žiaci prvého stupňa plnili úlohy na stanovištiach. Vytvárali snehovú húsenicu, snehových anjelov, robili snehových staviteľov a postavili snehuliaka. Na záver nesmela chýbať poriadna sánkovačka.

            Uzimení, vyšantení a vysmiati sme sa vracali domov.

            Mgr. Daniela Matejková, Mgr. Zdenka Dunajová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Zimné cvičenia v prírode.

          • Návšteva starých rodičov v MŠ - Ako sme sa hrali kedysi my

          • K detstvu neodmysliteľne patria hračky. Sú rôznorodé - farebné, veselé, veľké, malé, plyšové, plastové...

            Tak ako my, tak aj naši starí rodičia sa hrávali s hračkami. Neboli to autíčka, kočiariky ani Lego. Do materskej školy zavítali manželia Konduloví, ktorí deťom porozprávali o tom, ako vyzeralo ich detstvo a s akými hračkami sa hrávali. Ich návšteva bola plná veselosti, spevu a detskej radosti. Starí rodičia deťom porozprávali, ako rodičom pomáhali pri rôznych prácach a aj ukázali, ako si kedysi vyrábali hračky. Deti s nadšením sledovali výrobu bábiky z dreva a počúvali zážitky starých rodičov z ich detstva.

            Katarína Misálová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva starých rodičov v MŠ - Ako sme sa hrali kedysi my.

          • Karneval v MŠ

          • Fašiangy - čas radosti, veselosti, hudby a zábavy. Prípravu masiek, výrobu škrabošiek a výzdobu triedy vystriedala karnevalová zábava. Nedočkavé deti plné očakávania, ich rozžiarené očká, pestré karnevalové masky plné fantázie, obľúbení hrdinovia a krásne princezné sľubovali bohaté karnevalové zážitky. Svojimi piesňami sa o zábavu postaral Ujo Ľubo z Košíc.  Deti sa do sýtosti zabavili a zasúťažili si. Na konci fašiangovej veselice si deti domov odniesli diplom a spokojný úsmev na tvári. Bol to veru veselý a vydarený karneval.

            Mgr. Anna Ščurková


            Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval v MŠ.

          • Testovanie 9 2024

          • Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl Testovanie 9 2024 sa v školskom roku 2023/2024 uskutoční 20. marca 2024 (streda) z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra. Na testovaní sa zúčastnia žiaci 9. ročníka základných škôl, vrátane žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami.

            Prvý testovaný predmet - matematika v časovej dotácii 90 minút. Druhý testovaný predmet - slovenský jazyk a literatúra v časovej dotácii 70 minút. 

            Žiaci s mentálnym postihnutím sa Testovania 9 2024 v súlade so znením školského zákona § 155 ods. 5 môžu testovania zúčastniť, avšak účasťou na ňom nezískavajú nižšie stredné vzdelanie.

             

            Náhradný termín celoslovenského testovania deviatakov

            Náhradný́ termín Testovania 9 2024 sa uskutoční                  

            4. apríla 2024 (štvrtok).

             

            Informácie o Testovaní 9 2024 nájdete na stránke

            https://www2.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-9

          • Všetkovedko

          •  “Prvým krokom na ceste k šťastiu je učenie sa.”  

            Aj v tomto školskom roku sa konal jubilejný 15. ročník vedomostnej súťaže Všetkovedko. Je to súťaž, kde žiaci získavajú nové skúsenosti dôležité pre ďalšie štúdium – čítanie s porozumením, prácu s textom a odpoveďovým hárkom. Celkovo sa do súťaže zapojilo 32 076 detí z celého Slovenska. Prvý raz sa zapojili do súťaže aj žiaci 1. ročníka. Posledný novembrový deň si žiaci 1., 2., 3. a 4. ročníka preverili svoje vedomosti a logické myslenie. Žiaci mali na vypracovanie testu 40 minút. Konečne sme sa dočkali výsledkov! Na základe získaného počtu bodov v jednotlivých oblastiach (prvouka, prírodoveda, vlastiveda, slovenský jazyk a literatúra, matematika, anglický jazyk, hudobná výchova, výtvarná výchova, informatická výchova, dopravná výchova) boli žiakom zaslané krásne diplomy a vecné ceny.

            Súťaže sa zúčastnilo 33 žiakov.

             

            Za najvyšší počet bodov získali super titul Všetkovedko”  

            • Terezka Vrábelová (1. A)
            • Laura Bachledová (1. A)
            • Matúš Nahalka (2. B)

             

            Ďalší žiaci získali titul Všetkovedkov učeň

            • Adam Ferenc (1. A)                                     
            • Sara Mezovská (1. A)                                  
            • Adam Zelinka (1. A)                                   
            • Adam Bulava (1. A)                                      
            • Roman Čonka (1. B)                                   
            • Kristína Sakmáryová (2. A)                        
            • Karolína Chovanová (2. A)                        
            • Ema Géciová (2. A)                                    
            • Klára Smolárová (2. A)                              
            • Richard Kostolník (2. B)                            
            • Patrik Smolár (2. B)                                  
            • Mathias Puška (2. B)                                 
            • František Ferenc (2. B)                              
            • Eduard Puška (2. B)                                  
            • Diana Kondulová (3. A)
            • Nela Pušková (3. A)
            • Veronika Bohunčáková (3. A)
            • Adam Židek (3. B)
            • Lenka Pušková (3. B)
            • Rastislav Pačaj (3. B)
            • Natália Kupčová (3. B)
            • Miriam Kontrišová (3. B)
            • Ivana Matejková (4. A)
            • Matúš Gágorík (4. A)
            • Emanuel Pačaj (4. A)
            • Linda Hámorová (4. A)
            • Eliška Mlynárová (4. B)
            • Jan Dratva (4. B)
            • Patrik Géci (4. B)
            • Andrej Fendek (4. B)

                                                                              

            Niektoré úlohy boli jednoduché, niektoré zase dosť náročné. Avšak naši žiaci sa snažili a  zvládli to veľmi dobre! Všetkým žiakom blahoželáme a tešíme sa na stretnutie so Všetkovedkom aj v budúcom školskom roku!

            Mgr. Monika Nahalková

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Všetkovedko.

          • Školské kolo BIOLOGICKEJ OLYMPIÁDY

          • V polovici januára 2024 sa uskutočnilo školské kolo BIOLOGICKEJ OLYMPIÁDY kategórie C, ktorá je určená žiakom ôsmeho a deviateho ročníka ZŠ a príslušných ročníkov osemročných gymnázií.

            Do tejto súťaže sa zapojili i žiaci našej školy. Riešili online test na počítači.

            Úspešnými riešiteľkami sa stala pätica žiačok. Prvé miesto získala Patrícia Sitiariková z 9. A, druhú priečku vybojovala Nelka Školiaková  z 8. A a na tretej pozícii sa umiestnila Diana Marušinová z 8. A. Štvrté miesto patrí Lenke Glejdurovej z 8. A a piata pozícia Kataríne Jaňákovej z 9. A.  

            Úspešným riešiteľkám srdečne blahoželáme a prvým dvom menovaným držíme palce na okresnom kole, ktoré sa bude konať 13. februára 2024 v Poprade.

            RNDr. Danica Božová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Školské kolo BIOLOGICKEJ OLYMPIÁDY.

          • 70. ročník súťaže Hviezdoslavov Kubín

          • Pavol Országh - Hviezdoslav. Jeden z najznámejších predstaviteľov slovenskej literatúry. Na počesť tohto velikána sa v našej škole každoročne uskutočňuje súťažná prehliadka v umeleckom prednese poézie a prózy, Hviezdoslavov Kubín. 10. januára 2024 sa pri tejto príležitosti stretli naši malí i mladí velikáni, aby porote a divákom predviedli svoj umelecký talent. A veru sa bolo na čo pozerať. Žiaci príjemne prekvapili výberom textov, umeleckým podaním i prácou s publikom. V školskom kole sa súťažilo už tradične v 3 kategóriách a tu je umiestnenie:

             

            POÉZIA     

            I. kategória   

            1. miesto: Natália Nahalková, 4. A 

            2. miesto: Anežka Géciová, 3. B, Karolína Chovanová, 2. A                               

            3. miesto: Rastislav Pačaj, 3. B, Kristína Sakmaryová, 2. A

             

            II. kategória

            1. miesto: Klára Géciová, 5. A

            2. miesto: Marianna Bulavová, 6. A                      

            3. miesto: Bronislava Ferencová, 6. A

             

            III. kategória

            1. miesto: Andrej Ďurica, 7. A

            2. miesto: Leonard Puška, 7. A

            3. miesto neudelené

             

            PRÓZA

            I. kategória

            1. miesto: Matúš Gágorik, 4. A

            2. miesto: Veronika Bohunčáková, 3. A

            3. miesto neudelené

             

            II. kategória

            1. miesto: Monika Vrábelová, 6. A

            2. a 3. miesto neudelené

             

            V III. kategórii žiaci nesúťažili.

                          

            Všetkým srdečne blahoželáme a víťazom želáme úspech v obvodnom kole!

            Mgr. Sylvia Bafiová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album 70. ročník súťaže Hviezdoslavov Kubín.

          • Zeleninkové šialenstvo v MŠ

          • Aj tento školský rok v našej MŠ realizujeme aktivity pre zdravý životný štýl detí z projektu  „Zeleninkové  šialenstvo“. Projekt je zameraný nielen na boj proti obezite, ale dôraz sa kladie na správne stravovacie návyky. Deti si prostredníctvom tohto projektu začínajú uvedomovať dôležitosť zdravého životného štýlu a potrebu pohybu.

            Pracujeme s knihou Moji zeleninkoví kamaráti, v ktorej sa nachádzajú rôzne druhy zeleniny a motivačné básničky.

            Zeleninkové šialenstvo prebieha formou zážitkového vzdelávania, ktoré považujeme za jedno z najúčinnejších a najefektívnejších foriem učenia sa. Deti prostredníctvom zážitku zapájajú všetky svoje zmysly, čím zároveň rozvíjajú kreativitu a posilňujú sebavedomie z úspechu.  Súčasne upevňujeme vzťahy v triednom kolektíve a ovplyvňujeme pozitívne postoje dieťaťa k životospráve. Za podpory kolektívu sú naši najmenší vedení k samostatnosti, osvojujú si samoobslužné schopnosti, jemnú motoriku, učia sa kuchynským činnostiam a sú vedené k vedomej spolupráci a pomoci kamarátov. Deti si odskúšajú čistenie zeleniny alebo ovocia škrabkami, krájanie pre nich bezpečnými nožíkmi a samozrejme v závere ochutnávanie.  

            Zeleninu využívame aj na prípravu zdravých šalátikov a iných pokrmov, ktoré si nakoniec spoločne vychutnávame. Vždy sa naučíme niečo nové ako napríklad, aké vitamíny zelenina obsahuje, alebo ako rastie.

            Na  záver si spoločne poupratujeme pracovné miesta, poskladáme zásterky, ktoré nám chránili odev. A už sa tešíme na ďalšie spoločné stretnutie.

            Mgr. Ľubica Ďuricová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Zeleninkové šialenstvo v MŠ.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Štefana Náhalku
      • +421 527 893 462 – klapka 1
      • Ul. Štefana Náhalku 396/10 059 40 Liptovská Teplička Slovakia
      • IČO: 37876490
      • DIČ: 2021673456
      • Mgr. Melánia Sopková - riaditeľka školy +421 915 505 874 riaditel.zslt@gmail.com
      • Mgr. Jana Bohunčáková - zástupkyňa riaditeľky školy pre 1. stupeň základnej školy +421 911 793 197 janabohuncakova.zslt@gmail.com
      • Mgr. Janka Poradová - zástupkyňa riaditeľky školy pre 2. stupeň základnej školy +421 911 793 198 jankaporadova.zslt@gmail.com
      • Oľga Fendeková - zástupkyňa riaditeľky školy pre materskú školu +421 911 793 112 materskaskola.zslt@gmail.com
      • Materská škola +421 915 585 135 materskaskola.zslt@gmail.com
      • Marcela Sýkorová - vedúca školskej jedálne +421 951 057 261 jedalen.zslt@gmail.com
      • Monika Greksová - ekonómka školy +421 527 893 462 – klapka 1 uctaren1.zslt@gmail.com
      • Ing. Karla Dratvová - referentka PaM +421 917 452 579 uctaren2.zslt@gmail.com
    • Prihlásenie