• Olympijský deň v Liptovskej Tepličke

          • Olympijský deň umožňuje celému svetu zdieľať radosť zo športu, zapojiť sa do športových aktivít a zjednotiť sa v duchu olympijských hodnôt. Tento deň bol vyhlásený 23. júna 1894 na parížskej univerzite Sorbonna, kde bol založený Medzinárodný olympijský výbor a zároveň bolo prijaté rozhodnutie o obnovení antických olympijských hier.

            Olympijský deň na našej škole sa konal pod záštitou olympijského klubu Vysoké Tatry. Žiaci sa na chvíľu stali pretekármi – olympionikmi, ktorí športovými výkonmi napĺňali olympijské heslo – rýchlejšie, vyššie, silnejšie. Takto  prispeli k  oslave olympijskej myšlienky a pripomenuli si dôležitosť aktívneho životného štýlu.

            Mgr. Alžbeta Havrančíková

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Olympijský deň v Liptovskej Tepličke.

          • ŠPORTOVO – OLYMPIJSKÝ DEŇ

          • Šport, pohyb a zdravé súťaženie prináša každému možnosť rozvíjať fyzické predpoklady a príležitosť dokázať svoju odvahu, prežiť radosť a o úspech sa podeliť so svojimi najbližšími.

            Takýto športový deň zažili dňa 24. júna 2022 naši škôlkari. Absolvovali turistickú vychádzku, bosonohé - pocitové chodenie, skákanie škôlky a skákanie cez prekážky, hod loptou do basketbalového koša, skákanie na jednej nohe, beh a iné disciplíny. To bolo radosti.

            Rodičia pribalili deťom do batôžka dobroty na doplnenie energie.

            Na dobrej nálade sa podpísalo aj krásne slnečné počasie.

            Každá trieda získala  zlatú olympijskú medailu a rôzne ceny a zúčastnený športovec dostal drobnú sladkú odmenu.

            Všetkým deťom želáme krásne prázdniny, plné zážitkov.

            Mgr. Ľubica Ďuricová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album ŠPORTOVO – OLYMPIJSKÝ DEŇ.

          • Pozorovanie belorítok v Liptovskej Tepličke

          • Žiaci a zamestnanci našej školy si všimli, že do Liptovskej Tepličky prileteli belorítky.

            Tieto operence mimoriadne zaujali Viktóriu Lach z 5.B, ktorá ich začala pravidelne pozorovať a výsledky svojho pozorovania zaznamenávať. Inšpirovala i svoju spolužiačku Nelku Kondulovú.

            „Šli sme do školy a videli sme, ako si pri okne stavajú hniezdo belorítky. Začala som túto ich činnosť pozorovať, pretože mi pripadala veľmi zaujímavá. Všimla som si, že na postavenie svojho domčeka berú inú hlinu. Keď už ich malý domček - hniezdo bol dostavaný, uvidela som v ňom tri malé belorítky,“ vyjadrila sa Viktória.

            V pozorovaní plánujú obe dievčatá - Viktória i Nelka - pokračovať a svoj projekt by chceli predstaviť v jeseni na Festivale vedy a techniky v Košiciach.

            RNDr. Danica Božová  

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Pozorovanie belorítok v Liptovskej Tepličke.

          • Distribúcia antigénových samotestov

          • Vážení rodičia,

            antigénové testy určené pre začiatok šk. roka 2022/2023 budú tým rodičom, ktorí o ne prejavili záujem, distribuované  v stredu 29. 06. 2022 od 13:30 do 15:30 hod. pri vchode do hlavnej budovy školy (nová časť budovy). Pri preberaní testov je potrebné potvrdiť prevzatie podpisom v preberacom protokole.

          • Biologická olympiáda s úspešnou riešiteľkou okresného kola

          • V tomto školskom roku sa žiaci našej školy zapojili aj do biologickej olympiády. Školské kolo sa konalo online formou. Úspešnými riešiteľkami sa stali žiačky 7.A Katarína Jaňáková a Patrícia Sitiariková. Obe postúpili do okresného kola, ktoré sa konalo v Poprade prezenčnou formou. Náročné úlohy lepšie zvládla Patrícia Sitiariková, ktorá sa stala úspešnou riešiteľkou.

            Srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy. 

            RNDr. Danica Božová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Biologická olympiáda s úspešnou riešiteľkou okresného kola.

          • Olympiáda mladých vedcov

          • V tomto školskom roku sa naša škola zapojila i do kvalifikácie na medzinárodnú olympiádu mladých vedcov. V celoslovenskom kole našu školu reprezentovala Natália Kontrišová z 9.A. Popasovala sa úspešne s náročnou experimentálnou časťou, kde patrila k najlepším. Potom riešila online formou úlohy z biológie, chémie a fyziky. V celkovom hodnotení obsadila 107. priečku z 220 zúčastnených žiakov. Hoci si miesto v reprezentačnom družstve nevybojovala, získala skúsenosti, ktoré určite využije i v ďalšom stredoškolskom štúdiu na gymnáziu.

            Natálke ďakujeme za reprezentáciu školy v tejto náročnej súťaži.

            RNDr. Danica Božová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Olympiáda mladých vedcov.

          • Zber papiera - dôležitý oznam

          • Milí rodičia a žiaci žiadame Vás, aby ste do zberu papiera nenosili obalové papierové kartóny (kvôli veľkému objemu a nízkej váhe). Obalové kartóny už nebudú prevzaté. Ďakujem za pochopenie.

            Mgr. Zuzana Baranová

          • Dojmy žiakov z projektu Penpaling

          • V tomto školskom roku sme si písali so žiakmi z Istanbulu v Turecku. Dozvedela som sa o Melise veľa zaujímavých vecí, aj to, ako žije. Melisa mi poslala veľmi pekné listy a dokonca aj náramok a náhrdelník, ktorý nosím dodnes. Tento projekt Penpaling sa mi veľmi páčil, lebo som spoznala mesto a časť Tulza, kde Melisa žije. Liptovská Teplička sa jej tiež veľmi páčila. Plánujem jej ešte poslať jeden rozlúčkový list.

            Lenka Glejdurová, 6.A

             

            Páčilo sa mi, že som si mohla písať s Oyku Edou. Bola veľmi milá. Písala mi o svojej rodine, Turecku, a tiež o Paláci Topkapi, chráme Hagia Sofia a Bosporskom moste. Som rada, že som ju  mohla spoznať. Páčilo sa mi aj jej netradičné písmo. Som rada, že mi poslala aj milé darčeky. Aj naďalej si budeme písať cez sociálne siete.

            Radka Ferencová, 6.A

             

            Písali sme si so žiakmi z Istanbulu. Poslali sme im pekné listy. Od žiaka Abdullaha sme dostali dva listy. Napísal nám, že sa mu páči Liptovská Teplička a že on býva pri mori  a hrá futbal. Istanbul má 15,4 miliónov obyvateľov a Bosporský most spája Európu s Áziou. Napísal nám, aby sme ich prišli navštíviť. Chceme mu ešte poslať pohľadnicu s motívom Liptovskej Tepličky.

            Adam Smolár a Erik Smolár, 6.A

             

            Tento školský rok nás pani učiteľka Vernarecová zapojila do projektu Penpaling, kde sme si precvičovali angličtinu. Ja som si písal s Ali Erinom. Aj keď som z jeho posledného listu nebol veľmi nadšený, lebo si na ňom nedal veľmi záležať, dozvedel som sa zaujímavé veci o jeho meste ich krajine a o ňom. Písali sme si dva listy, čo je podľa mňa škoda, lebo by som sa chcel dozvedieť o ňom a Turecku viac. Ale páčilo sa mi to.

            Marek Glejdura, 7.A

             

            Tento rok som si písala listy so žiakmi z Turecka. Ja som si písala s Azrou. Prvýkrát mi poslala darček k mojim narodeninám – náramok a vianočnú kartu. Ja som jej nestihla poslať darček. Písali sme si o našich štátoch, rodinách, zvieratkách a taktiež ju sledujem aj na Instagrame, kde si navzájom lajkujeme všetky fotky a príbehy.

            Počas tohto písania som zistila veľa vecí, napr. že býva v Tuzle, má sestru dvojičku Ellu, že má rybku a že v Istanbule sa nachádza Hagia Sofia – Chrám Svätej múdrosti, bývalý byzantský kresťanský chrám neskôr turecká moslimská mešita.

            Veľmi sa mi toto písanie páčilo, pretože som si precvičila angličtinu a spoznala nových ľudí.

            Evka Kondulová, 7.A

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Dojmy žiakov z projektu Penpaling.

          • Výtvarná súťaž: Požiarna ochrana očami detí

          • V spolupráci s okresným riaditeľstvom HaZZ Poprad prebehlo vyhodnotenie literárnych a výtvarných prác Požiarna ochrana očami detí počas korony. Máme veľkú radosť, že pod vedením pani učiteľky Mgr. Marty Kubovej sa naše žiačky umiestnili a získali za svoje výtvarné prevedenie:

            2. miesto: Alexandra Nagyová (9. A)

            3. miesto: Denisa Fendeková (9. A)

            Ocenenie výhercov prebiehalo na okresnej stanici hasičského zboru v Poprade. Žiačkam boli odovzdané vecné odmeny, následne ich čakala exkurzia po areáli spojená s ukážkou hasičského vybavenia.

            Dievčatám srdečne blahoželáme!

            Mgr. Zuzana Baranová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Výtvarná súťaž: Požiarna ochrana očami detí.

          • Cyber Cyrano

          • V dnešnej dobe nie je ľahké nepodľahnúť nátlaku sociálnych sietí a prejavom správania na nich. Ako to dopadne, ak to zasiahne mladých? Žiaci siedmeho až deviateho ročníka absolvovali divadelné predstavenie Cyber Cyrano v Bábkovom divadle na Rázcestí v Banskej Bystrici. Ľúbostný príbeh mladých ľudí bol spracovaný pre žiakov do modernej podoby s využitím aktuálnej témy - sociálne siete a ich vplyv. Po ukončení divadelného predstavenia nasledovala prednáška o prejavoch šikanovania a možnostiach ako mu predchádzať.

            Mgr. Zuzana Baranová, Mgr. Eva Kušniráková

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Cyber Cyrano.

          • Terénna hra

          • Pri príležitosti Svetového dňa životného prostredia sme sa spolu so žiačkami deviateho ročníka stretli na Terénnej hre vo Svite, ktorú organizovala SOŠ polytechnická J. A. Baťu dňa 8.6.2022. Dievčatá Dominika Fendeková, Timea Fendeková, Natália Kontrišová, Alexandra Nagyová, Lenka Milanová (9.A) a ostatní účastníci škôl si mohli preveriť svoje znalosti z biológie, geografie a chémie. Na jednotlivých stanovištiach v areáli školy a mesta reagovali a odpovedali na zadávané úlohy a zbierali časti skladačky – obrázka. Cieľom celej hry bolo poukázať na ochranu životného prostredia a využívania obnoviteľných zdrojov.

            Mgr. Zuzana Baranová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Terénna hra.

          • Olympiáda z anglického jazyka

          • Žiačky našej školy v zastúpení Klára Géciová (3.B), Sofia Pitoňáková (3.A), Monika Vrábelová (4.A), Simona Géciová (4.B), Simona KupčováNatália Sitiariková (5.B) si mohli overiť svoje nadobudnuté vedomosti v Olympiáde z anglického jazyka, ktorú organizovalo Centrum voľného času vo Svite dňa 19.5.2022. Absolvovali test spojený s listeningomreadingom. Na základe získaných bodov boli ocenené. Všetky dievčatá boli úspešnými riešiteľkami, za čo dostali účastnícky diplom a malú odmenu. Dievčatám blahoželáme a tešíme sa, že aj takouto formou mali možnosť reprezentovať našu školu.

            Mgr. Zuzana Baranová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Olympiáda z anglického jazyka.

          • PROTESTNÉ ZHROMAŽDENIE ZAMESTNANCOV ŠKOLSTVA

          • „Vzdelanie je najsilnejšia zbraň, ktorú môžeme použiť na zmenu sveta.“ (Nelson Mandela)

            V hlavnom meste SR sa v stredu 15.6.2022 konalo protestné zhromaždenie zamestnancov školstva, ktorí bojovali za lepšie - vládou sľúbené podmienky v školstve. Aj členky odborového zväzu našej školy ZŠ s MŠ Štefana Náhalku Liptovská Teplička sa osobne zúčastnili protestu. Ostatní zamestnanci, ktorí sa protestu nezúčastnili, tento deň vyjadrili solidaritu symbolicky žltou farbou odevu, alebo stužkou. Všetci pevne veríme, že výchova a vzdelávanie našich detí, žiakov a študentov  bude na prvom mieste, pretože človek, ktorý nepozná svoju hodnotu, lebo mu ju nikto neukázal a nedal, nevie že môže mať dôstojnejší  život.  Tým, že každý dostane to, čo si zaslúži, dosiahneme, že budú spokojní všetci:  učiteľ - žiak – rodič

            Mgr. Ľubica Ďuricová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album PROTESTNÉ ZHROMAŽDENIE ZAMESTNANCOV ŠKOLSTVA.

          • Výlet MŠ

          • Začiatok mesiaca jún je neodmysliteľne spojený s deťmi a ich smiechom. Vo štvrtok 2. júna 2022 sme spolu s našimi najmenšími oslávili Medzinárodný deň detí. S deťmi z materskej školy sme sa zabavili v zábavnom parku Farmville v Hozelci a v kine Cinemax sme si pozreli animovanú rozprávku Yakari. Deťom sa výlet podľa ich slov veľmi páčil a naplno si ho užili. Spoločné zážitky, to sú tie chvíle, keď ich srdiečka spievajú od radosti.

            Mgr. Anna Ščurková

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Výlet MŠ.

          • Zber papiera

          • Milí žiaci a rodičia!

            V termíne od 23.06. – 24.06.2022 (štvrtok až piatok) bude prebiehať na našej škole zber papiera pre prvý a druhý stupeň ZŠ s MŠ. Uvítame aj papier od našich najmenších z materskej škôlky. Kontajner na zber papiera bude umiestnený v areáli stodolišťa smerom k amfiteátru Liptovskej Tepličky. Zber papiera bude po ukončení vyhodnotený.

            Čas zberu papiera:

            Prvý stupeň: 11:00 – 15:30 hod.

            Druhý stupeň: 12:00 – 15:30 hod.

            Recyklovaním a zberom papiera pomáhame našej prírode a našej škole.

            Mgr. Zuzana Baranová

          • Máj v ŠKD1

          • Mesiac máj je bezpochyby jedným z najčarovnejších mesiacov roka. Všetko kvitne, príroda ukazuje svoju nádheru. Na rozkvitnutých stromoch neúnavne poletujú včielky...

            Usilovní ako včielky boli v mesiaci máj aj klubáci. Úvod mesiaca patril mamkám. Deti vyrobili pre svoje mamičky darček. Potom sa stratili v rozprávkovej krajine a zahrali si hru o Šípkovej Ruženke. Deti boli chvíľku aj novinármi a  pripravili si interview so spolužiakom.

            Vytvoriť komiks? Pre deti z ŠKD je to už hračka. Cudzí im už nie je ani pojem pranostika. Okolie školy krášlia kvety, ktoré sa snažili klubáci aj pomenovať. A ak by názov niektorého kvietku zabudli, nájdu si ho v miniherbári, ktorý sme si spolu vytvorili. Stihli sme však aj tancovať, viť venčeky z púpav, stavať „obydlia“ pre hmyz a tvoriť z odpadového materiálu. Popri tých všetkých aktivitách sme sa venovali motýlej záhrade. Taký to bol rušný máj!

            Mgr. Marianna Nahalková

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Máj v ŠKD1.

          • Úspech v krajskom kole súťaže BOTANIKIÁDA

          • V stredu 8. júna 2022 sa v Botanickej záhrade UPJŠ Košice konalo krajské kolo súťaže BOTANIKIÁDA. Zúčastnilo sa ho 35 základných škôl z Prešovského a Košického kraja. Každú školu reprezentovali dvaja žiaci piateho ročníka. Za našu školu sa predstavili Simonka Kupčová a Natálka Sitiariková z 5.B. Školáci riešili v teréne úlohy o rastlinách. Po skončení tejto zaujímavej aktivity organizátori spomedzi 70 súťažiacich odmenili diplomami a vecnými cenami piatich najlepších bez určenia poradia, ktorí získali najviac bodov. Teší nás, že bola medzi mini aj Simonka Kupčová z 5.B.  Diplom a cenu jej odovzdala hlavná organizátorka RNDr. Andrea Fridmanová PhD. Simonke srdečne gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

            RNDr. Danica Božová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Úspech v krajskom kole súťaže BOTANIKIÁDA.

          • Záujem o domáce samotesty

          • Vážení rodičia,

            Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR  sa pripravuje na nasledujúci školský rok 2022/2023 a zároveň na bezpečný návrat žiakov do škôl v súvislosti s ochorením COVID-19. Z toho dôvodu sme na EduPage zisťovali záujem rodičov o antigénové samotesty na domáce použitie pre žiakov základných škôl, ktoré budú určené na použitie pred prvým nástupom do školy v školskom roku 2022/2023 a podľa potreby v prípade opätovného výskytu COVID-19 v škole.

            V prípade, že ste danú informáciu na EduPage nezaregistrovali, je možné ešte do 6. 6. najneskôr do 10:00 hod. nahlásiť záujem o antigénové samotesty u triedneho učiteľa Vášho dieťaťa, ktorý Vám zároveň poskytne dotazník v listinnej podobe.

            Vopred zdôrazňujeme, že rodičia, ktorí požiadajú o antigénové samotesty, budú povinní v prípade zvýšeného výskytu COVID-19 testy používať a nahlasovať každé vykonanie antigénového samotestu podľa inštrukcií MŠVVaŠ SR.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Štefana Náhalku
        • +421 527 893 462 – klapka 1
        • Ul. Štefana Náhalku 396/10 059 40 Liptovská Teplička Slovakia
        • IČO: 37876490
        • DIČ: 2021673456
        • Mgr. Melánia Sopková - riaditeľka školy +421 915 505 874 riaditel.zslt@gmail.com
        • Mgr. Jana Bohunčáková - zástupkyňa riaditeľky školy pre 1. stupeň základnej školy +421 911 793 197 janabohuncakova.zslt@gmail.com
        • Mgr. Janka Poradová - zástupkyňa riaditeľky školy pre 2. stupeň základnej školy +421 911 793 198 jankaporadova.zslt@gmail.com
        • Oľga Fendeková - zástupkyňa riaditeľky školy pre materskú školu +421 911 793 112 materskaskola.zslt@gmail.com
        • Materská škola +421 915 585 135 materskaskola.zslt@gmail.com
        • Marcela Sýkorová - vedúca školskej jedálne +421 951 057 261 jedalen.zslt@gmail.com
        • Monika Greksová - ekonómka školy +421 527 893 462 – klapka 1 uctaren1.zslt@gmail.com
        • Ing. Karla Dratvová - referentka PaM +421 917 452 579 uctaren2.zslt@gmail.com
      • Prihlásenie