• Biologická olympiáda kategórie D

          • V tomto školskom roku sa do BIOLOGICKEJ OLYMPIÁDY kategórie D určenej pre žiakov 6.-7. ročníka základných škôl a príslušných ročníkov osemročných gymnázií zapojilo 22 žiakov našej školy.

            V školskom kole bolo sedem úspešných riešiteľov. Na 1. mieste sa umiestnila Diana Marušinová zo 7.A, na druhom Lenka Glejdurová zo 7.A a na treťom  Zuzana Bulavová zo 7.A.

            Úspešnými riešiteľmi sa stali i Petronela Školiaková, Benjamín Čech, Roman Fedor (všetci 7.A) a Timea Házyová zo 6.A.

            V okresnom kole našu školu reprezentovala Diana Marušinová. Obsadila 20.miesto a stala sa úspešnou riešiteľkou.

            Všetkým vyššie menovaným blahoželáme a tešíme sa na ich zapojenie do biologickej olympiády v ďalšom školskom roku.

            RNDr. Danica Božová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Biologická olympiáda kategórie D .

          • Noc v škole

          • 53 žiakov 2. stupňa oslávilo MDD v škole. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby do tej školy neprišli večer J Školský parlament pri príležitosti MDD zorganizoval pre svojich spolužiakov noc v škole. Brány školy sa otvorili o 18:00. Postupne začali prichádzať žiaci so spacákmi, ruksakmi a hlavne s úsmevom na tvári. Joj, to bolo radosti. Po privítaní a úvodných pokynoch sa hrala vybíjaná, futbal, tancovalo sa, spievalo, boxovalo, hrali sa karty, stolný tenis. Každý si našiel niečo a niekoho. Hrali malí s veľkými, starší s mladšími. O 21:00 sa všetci zhromaždili v VII. A triede, pretože k nám prišiel pán  policajt Ján Vrábel. Porozprával nám o práci policajta, o nástrahách internetu, o tom ako sa môžu stať aj naši žiaci policajtami. Žiaci si mohli vyskúšať putá, obušok. Pán policajt nám nakoniec odpovedal na všetky naše otázky. O 22:00 sme už všetci boli nastúpení a pripravení na večerný pochod odvahy. Povzbudiť nás prišla aj naša pani riaditeľka, ktorá s nami absolvovala celý pochod. Niektorí sa zapotili a niektorí, možno, aj troška báli J Pri schádzaní na cestu v lokalite Záploty sme zistili, že nám chýbajú štyria deviataci, a preto sme museli kontaktovať miestny dobrovoľný hasičský zbor. Musíme povedať, že na našich hasičov sa dá naozaj spoľahnúť v každej situácii. Hľadať stratených spolužiakov v rojnici si mohli vyskúšať aj ôsmaci a deviataci. Našli všetkých štyroch, našťastie J Vymrznutí, ale spokojní a hlavne všetci, sme sa vrátili naspäť do školy. Ráno o 6:30 sme mali budíček, upratali sme triedy, porozprávali kto sa ako vyspal, nevyspal J a brány školy sa opäť zatvorili.

            Na záver by sme sa chceli veľmi poďakovať DHZ Liptovská Teplička za ich ochotu a veľké srdce, že aj takto neskoro, vo večerných hodinách, si našli pre nás čas, tiež pánovi Vrábelovi, ktorý s nami dokonca absolvoval aj pochod a tiež sa zapojil do rojnice a nakoniec pani riaditeľke, že nám dôverovala a tiež sa k nám pridala. Poďakovanie patrí aj pani učiteľke Smolárovej, Havrančíkovej, Milej, Kupčovej a nášmu pánovi školníkovi, že to s nami vydržali až do rána.

            Školský parlament a Mgr. Zuzana Bulavová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Noc v škole.

          • Exkurzia Čierny Váh a okolie

          • Je utorok 30. máj 8:00 a pred budovou zelenej školy zastavil autobus. Nastúpili sme doň s radosťou a plní očakávaní. Na Bielom potoku pán šofér odbočil doľava, smer Čierny Váh. Po pár minútach cesty sme dorazili na Brezovú. Tu bývajú starí rodičia nášho spolužiaka Peťka, tak sme rozmýšľali, či sa nezastavíme na čaj, ale nakoniec sme si to rozmysleli, aby sme im nespôsobili šok hneď ráno J Po ďalších pár kilometroch začala cesta medzi hustým lesom v kľukatých zákrutách klesať. Až sa nakoniec pred nami otvorila nádherná dolina Čierneho Váhu. Autobus zastavil pred lesnou správou. Tu nás privítal Ing. Ľudovít Pitoňák, ktorý nám porozprával o histórii lesníckej osady Čierny Váh, o lesnej železničke a tiež nám sprístupnil múzeum, kde sme si mohli všetko o tejto železničke pozrieť a prečítať. Z múzea sme sa presunuli k dolnej nádrži vodnej elektrárne a nakoniec do kostolíka, kde sme sa pomodlili za všetkých našich rodákov, ktorí tragicky zahynuli v lese. Samozrejme, nezabudli sme ani na kytičku, ktorú sme položili k pamätníku. Naša cesta pokračovala ďalej k hornej nádrži vodnej elektrárne. Tu sme obdivovali krásny výhľad a aké neskutočné dielo dokáže vytvoriť ľudská ruka. Odtiaľto nás už čakala naša posledná zastávka – Liptovský Mikuláš. Do Mikuláša sme dorazili niečo po dvanástej. Na námestí sme si dali rozchod a o pol druhej sme už boli v Múzeu ochrany prírody a jaskyniarstva. Neskutočné miesto. Vedeli ste napríklad, že kedysi sa na Kriváni ťažilo zlato? Nie? Ani my nie. Ale už to vieme. Pozreli sme si expozíciu živej a neživej prírody, vesmíru, jaskyniarstva, histórie lyžovania a veľa iných zaujímavých vecí. O šestnástej sme sa unavení, ale plní nových zážitkov a poznatkov vrátili domov.

            Žiaci VII. A a Mgr. Zuzana Bulavová 

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia Čierny Váh a okolie.

          • Talentové skúšky do ZUŠ Štrba

          • Vážení rodičia, milé deti.

            V budúcom školskom roku medzi nami opäť radi privítame talentovaných hudobníkov, tanečníkov, hercov, maliarov ... Všetkých, pre ktorých sa umenie môže stať súčasťou života.Viac info na:

            https://www.zusstrba.sk/talentovky

            Dieťa môžete prihlásiť do hudobného odboru (na zobcovú flautu, akordeón, klavír, gitaru, husle, kontrabas, keyboard a spev), do tanečného, výtvarného a/alebo literárno dramatického odboru.

            Prihlášku je možné zaslať aj elektronicky na https://www.zusstrba.sk/prihlaska.

            Je potrebné, aby k zápisu prišiel so svojím dieťaťom aspoň jeden z rodičov v uvedenom čase na naše pracovisko, ktoré mu vyhovuje. Prosíme rodičov, aby využili určené dni a čas na zápis dieťaťa do ZUŠ a nenechávali to na september.

            Tešíme sa na Vás

            Vaša ZUŠ 

          • Festival štyroch živlov s úspešnou prvou fázou - postupom na celoštátne finále

          • Žiačky  deviateho ročníka Viktória Paráčková, Simona Bulavová a Cynthia Sýkorová sa zapojili do súťaže Festival štyroch živlov, ktorého organizátorom je Asociácia pre mládež, vedu a techniku (AMAVET). Projekt Dreviny v okolí našej školy je prihlásený do kategórie Environmentálne vedy.

            Hodnotenie súťažiacich prebieha v dvoch fázach.

            V prvej fáze organizátori hodnotia abstrakt súťažiacich, na základe ktorého posudzujú prihlásený projekt. Posudzujú i to, či projekt spĺňa všetky požiadavky štatútu súťaže. Ak projekt spĺňa všetky požiadavky súťaže, súťažiaci sú pozvaní na celoštátne finále do Bratislavy.

            Na finále súťaže žiaci prezentujú výsledky riešení vo forme posterov, ktoré vypracovali pod vedením svojich pedagógov - odborných garantov.

            Finále súťaže v Bratislave sa bude konať v dňoch 8.-9. júna 2023. Tešíme sa, že pozvánku dostala i vyššie spomenutá trojica našich žiačok.

            RNDr. Danica Božová  

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Festival štyroch živlov s úspešnou prvou fázou - postupom na celoštátne finále.

          • Oznam školskej jedálne

          • Vedúca školskej jedálne oznamuje, že aplikácia "Jedáleň" je opäť funkčná. Stravníkom za trpezlivosť ďakujeme.

            Vedúca školskej jedálne Marcela Sýkorová

          • Oznam školskej jedálne

          • Vážení stravníci, z dôvodu poruchy nie je momentálne možné prihlasovanie a odhlasovanie sa cez aplikáciu „Jedáleň“. V prípade potreby prosíme stravníkov, aby použili iné možnosti prihlásenia a odhlásenia sa zo stravy (email: jedalen.zslt@gmail.com, telefón: 0527893462, alebo osobne v kancelárii vedúcej). O odstránení poruchy vás budeme informovať prostredníctvom stránky školy.

            Za pochopenie ďakujeme.

            Vedúca školskej jedálne Marcela Sýkorová

          • Deti MŠ navštívili rodný dom Mons. ThDr. Štefana Náhalku

          • „Dedičstvo Otcov, zachovaj nám Pane.“

            Ako žili ľudia kedysi a čo všetko museli pre každodenný život vlastnými rukami urobiť, počujeme už iba z rozprávania starších. O to vzácnejšie je, ak spomienky neostanú len spomienkami. Pani učiteľky v MŠ deťom rozprávali o významnej osobnosti našej obce - o Mons. Štefanovi Náhalkovi. Aby sme lepšie chápali o čom sa učíme, spoločne sme navštívili jeho rodný dom, kde nás sprevádzala a všetko podrobne vysvetlila kultúrna referentka p. Mgr. Katarína Fedorová, za čo jej ďakujeme. Bol to pre nás zážitok a už teraz keď ideme s deťmi okolo, nie je to pre nich len obyčajný domček, ale pamätný dom nášho rodáka.

            Mgr. Ľubica Ďuricová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deti MŠ navštívili rodný dom Mons. ThDr. Štefana Náhalku.

          • Zber papiera 2023

          • Milí žiaci a rodičia!

            V termíne od 12.06. – 14.06.2023 (pondelok až streda) bude prebiehať na našej škole zber papiera pre prvý a druhý stupeň ZŠ s MŠ. Uvítame aj papier od našich najmenších z materskej škôlky. Kontajner na zber papiera bude umiestnený v areáli stodolišťa smerom k amfiteátru Liptovskej Tepličky. Zber papiera bude po ukončení vyhodnotený.

            Do zberu papiera budú prijaté časopisy, letáky, staré knihy bez tvrdých obalov, bulletiny, zošity, kancelársky papier. NEPATRIA SEM OBALOVÉ KARTÓNY! Zaberajú veľa miesta a majú nízku hmotnosť. TIE budú VRÁTENÉ NASPÄŤ!  

            Čas zberu papiera:

            Pondelok až streda od 13:30 do 15:30 hod.

            Recyklovaním a zberom papiera pomáhame našej prírode a našej škole.

                                                                                                           Mgr. Zuzana Baranová

          • Čistenie studničky a okolia

          • Príroda je na zemi raj, preto ju vždy čistú maj.

            Jar už je v plnom prúde, a preto sme sa s deťmi z našej materskej školy dňa 22. mája vybrali na jarné upratovanie v okolí penziónu Dolinka. Nasadili sme si rukavice, zobrali veľké vrecia a začali sme so zbieraním odpadu. Spoločnými silami sme vyčistili okolie studničky a prispeli tak ku krajšiemu a čistejšiemu okoliu našej obce.

            Eva Marušinová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Čistenie studničky a okolia.

          • Krajské kolo súťaže Slávik Slovenska 2023

          • ... zaspievaj slávičku, v zelenom hájičku

            a ja si zaspievam cestou po chodníčku.

            19. mája 2023 sa v Prešove uskutočnilo krajské kolo súťaže v speve ľudových piesní. Súťažiaci reprezentovali 13 okresov Prešovského kraja. Konkurencia bola veľká, no našťastie, tréma ostala za dverami (alebo ju aspoň nebolo poznať). Naša „slávica“ – tretiačka Emmka Fendeková -  ukážkovo reprezentovala okres Poprad vo svojej kategórii s dvoma piesňami: Chodí milá po strniskuVysoko kačičky. Skvelý hudobný doprovod jej zabezpečila opäť detská ľudová hudba, ktorá funguje pri ZUŠ pod vedením Bc. Hurajta. Emmka si vyspievala cenu poroty, ktorú tvorili okrem iných napríklad PaedDr. Anna Derevjaníková, PhD., ktorá pôsobí ako vedúca Katedry hudobnej, výtvarnej a telesnej výchovy PF PU v Prešove,  či člen známej skupiny Kandráčovci – Ľubomír Šebej.

                                                                                                                      Mgr. Marianna Nahalková

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Krajské kolo súťaže Slávik Slovenska 2023.

          • Lesnícky deň

          • Lesy SR veľký podnik

            nevyrovná sa mu nik.

            Hory, lesy milujú

            a nás žiakov vyučujú,

            ako chrániť a mať rád

            a že hlavné je,

            environmentálne sa vzdelávať.

            Tento rok už druhý krát

            mali sme tú česť, vás u nás privítať.

            Generálny múdry pán

            prihovoril sa tiež  nám.

            Stopy, zvuky, vábenie

            v našich očiach nadšenie.

            K tomu stromy, streľba, včely

            a deň strávený s Vami celý

            bol pre nás veľký dar,

            a preto ďakujeme hlasným

            LESU ZDAR!

             

            Dňa 15. mája naša škola v spolupráci so štátnym podnikom Lesy SR, poľovníckym združením Čierny Váh a obcou Liptovská Teplička zorganizovala už druhý ročník podujatia s názvom Lesnícky deň. Tento rok to bolo o to zaujímavejšie a tiež náročnejšie, že počasie nám nedovolilo absolvovať aktivity von, ale všetko sa presunulo do školy a do tried. To nám však nezabránilo v tom, aby sme si každú jednu aktivitu užili naplno. Skoro 60 lesníkov a poľovníkov z rôznych odštepných závodov prišlo v tento deň len kvôli nám. A to si veľmi vážime! Mali sme možnosť vypočuť si trubačov z SOŠ lesnícka a drevárska Jozefa Dekréta Matejovie, vyskúšať si pocitový chodník, pracovníci z NAPANTu nám porozprávali o význame mŕtveho lesa, veľa zaujímavých informácii sme sa dozvedeli o včelách, o našich drevinách, lesných živočíchoch, vyskúšali sme si starú techniku pílenia dreva, ciachovania a merania dreva, vyrobili sme si ceruzky, dreváčikov, zasadili stromčeky, zastrieľali zo vzduchovky, členovia DHZ Liptovská Teplička nám porozprávali o hasení lesných požiarov a obrovský zážitok sme mali na stanovišti Horskej záchrannej služby.

            Sme radi, že túto nádheru mali možnosť absolvovať aj žiaci ZŠ Vikartovce. Veríme, že si z tohto dňa odniesli množstvo poznatkov a zážitkov.

            Všetkým zúčastneným srdečne ďakujeme a tešíme sa na ďalší ročník.

            LESU ZDAR!

            Mgr. Zuzana Bulavová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Lesnícky deň.

          • Jarné upratovanie s Maxom

          • Naše záhrady i príroda začínajú byť posiate farebnými kvetmi a zelenou trávou. Slovenská agentúra životného prostredia si pre nás pripravila opäť spolu s Maxom výzvu, ktorá nám dáva za úlohu vyčistiť prírodu.

            Do tejto výzvy sme sa zapojili aj my v školskom klube. Nasadili sme si rukavice a vyrazili do ulíc vyzbierať odpadky, ktoré znečisťovali našu krásnu dedinu a jej okolie.

            Sme radi, že takýmto spôsobom môžeme robiť naše okolie krajším.

            Mgr. Mária Janíková, Mgr. Miroslava Krupová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Jarné upratovanie s Maxom.

          • Návšteva hasičskej zbrojnice

          • Práca hasičov je zodpovedná a náročná.

            Aby sme žiakom 2. ročníka priblížili toto zaujímavé povolanie, dňa 05. 05. 2023 sme navštívili Hasičskú zbrojnicu v Liptovskej Tepličke. Počas návštevy nás sprevádzal veliteľ DHZ p. P. Géci. Oboznámil nás s hasičskou technikou, ukázal a predviedol hasičské autá, vyskúšali sme si niektoré súčasti výstroja hasiča. Porozprával nám o rôznych druhoch zásahov.

            Počas rozhovoru boli žiaci aktívni a výklad ich veľmi zaujal. Na záver sa najviac tešili, že sa môžu previesť na hasičskom aute.

            Naša návšteva sa skončila spoločnými fotografiami. Ako odmenu od p. veliteľa žiaci dostali krásne maľovanky a malú sladkosť. Ďakujeme.

            Mgr. Mária. Frančeková


            Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva hasičskej zbrojnice.

          • Rastiem s dobrými hodnotami

          • Vďačnosť. Priateľstvo. Čestnosť. Čo sú to dobré hodnoty? Ako viem čo jednotlivé hodnoty znamenajú?

            Tieto otázky sme spolu v školskom klube riešili niekoľko predchádzajúcich týždňov. Pomocou knihy „Rastiem s dobrými hodnotami“, ktorú sme dostali od našej pani riaditeľky. Rozprávali sme sa o tom čo sú to dobré hodnoty a snažili sa podľa nich aj riadiť.

            Knihu sme si spoločne prečítali, postupne plnili aktivity a v závere sme vypracovali projekt, na ktorý sa prišla pozrieť aj pani riaditeľka.

            Veľmi ďakujeme za túto knihu, za to čo sme sa naučili a stále sa budeme učiť.

            Mgr. Miroslava Krupová, Mgr. Mária Janíková

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Rastiem s dobrými hodnotami.

          • Okresné kolo súťaže Slávik Slovenska 2023

          • ... keď sa snúbi talent s usilovnosťou...

            Žiačky našej školy – Emma Fendeková, Lucia Géciová a Kristína Smolárová nás úspešne reprezentovali na 31. ročníku okresného kola v súťaži interpretácie ľudových piesní Slávik Slovenska 2023, ktorý sa uskutočnil 10. mája 2023 v Poprade.

            Súťaže sa zúčastnili žiaci základných škôl, osemročných gymnázií a základných umeleckých škôl v okrese Poprad v kategóriách:

            A/ v I. kategórii súťažili žiaci prvých až tretích ročníkov ZŠ a žiaci ZUŠ,
            B/ v II. kategórii súťažili žiaci štvrtých až šiestych ročníkov ZŠ, resp. prvých ročníkov osemročných gymnázií a žiaci ZUŠ,
            C/ v III. kategórii súťažili žiaci siedmych až deviatych ročníkov ZŠ, resp. druhých až štvrtých ročníkov osemročných gymnázií a žiaci ZUŠ.

            V I. kategórií sa na 1. mieste umiestnila a v Prešove na krajskom kole nás bude reprezentovať Emma Fendeková.

            V II. kategórií 3. miesto získala Lucia Géciová a v III. kategórií nás zodpovedne reprezentovala Kristína Smolárová.

            Súťažiaci v okresnom kole vystupovali s hudobným sprievodom pri jednej z interpretovaných piesní. Naše súťažiace sprevádzala detská ľudová hudba (Roman Fedor, Peter Nahalka, Marianna Bulavová, Lucia Géciová, Kristína Smolárová – hudobný sprievod si hrala sama na akordeóne), ktorú vedie Bc. Ján Hurajt. Ďalšiu pieseň prezentovali bez sprievodu (a capella).

            Jedna z piesní pochádzala zo Spevníčka 2023 a druhú pieseň si súťažiaci vyberali sami po dohovore s pedagógom alebo rodičom.

            Všetkým súťažiacim a hudobníkom ďakujeme za účasť a postupujúcej Emmke želáme veľa úspechov na krajskom kole v Prešove.

            Mgr. Marianna Nahalková

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Okresné kolo súťaže Slávik Slovenska 2023.

          • 29. apríl – Medzinárodný deň tanca

          • „Pri tanci nie je vaším cieľom dostať sa na určité miesto na parkete. Cieľom je užívať si každý krok.“ (Wayne Dyer)

            Posolstvom tohto dňa je oslava tanca, zjednotenie všetkých jeho foriem, zvýraznenie jeho schopnosti spájať ľudí rôznych národností a kultúr.

            V piatok 28. apríla sa roztancovala aj celá MŠ. Deti sa v krátkej prezentácii oboznámili s jednotlivými druhmi tanca a potom si spoločne zatancovali balet, spoločenský tanec, hip-hop, ľudový tanec, moderný tanec – DISCO a rómsky tanec. Vystúpili aj deti z rómskeho tanečného krúžku, ktoré predviedli ukážku ich tradičného tanca. 

            Katarína Misálová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album 29. apríl – Medzinárodný deň tanca.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Štefana Náhalku
      • +421 527 893 462 – klapka 1
      • Ul. Štefana Náhalku 396/10 059 40 Liptovská Teplička Slovakia
      • IČO: 37876490
      • DIČ: 2021673456
      • Mgr. Melánia Sopková - riaditeľka školy +421 915 505 874 riaditel.zslt@gmail.com
      • Mgr. Jana Bohunčáková - zástupkyňa riaditeľky školy pre 1. stupeň základnej školy +421 911 793 197 janabohuncakova.zslt@gmail.com
      • Mgr. Janka Poradová - zástupkyňa riaditeľky školy pre 2. stupeň základnej školy +421 911 793 198 jankaporadova.zslt@gmail.com
      • Oľga Fendeková - zástupkyňa riaditeľky školy pre materskú školu +421 911 793 112 materskaskola.zslt@gmail.com
      • Materská škola +421 915 585 135 materskaskola.zslt@gmail.com
      • Marcela Sýkorová - vedúca školskej jedálne +421 951 057 261 jedalen.zslt@gmail.com
      • Monika Greksová - ekonómka školy +421 527 893 462 – klapka 1 uctaren1.zslt@gmail.com
      • Ing. Karla Dratvová - referentka PaM +421 917 452 579 uctaren2.zslt@gmail.com
    • Prihlásenie